Среда није дан Д

58

 Седница Управног одбора ФК Црвена звезда на којој ће се расправљати о минулој сеозни и плановима за будућност померена од петка за среду. Медији већ даним нагађају да ће челници нашег клуба на тој седници најпре одлучивати о судбини тренера Александра Јанковића.

Среда није никакав „дан Д“, не знам због чега се ствари тако постављају – каже председник црвено-белих Топлица Спасојевић. – Разговараћемо и анализираћемо учинак свих најодговорнијих људи у клубу, па и Александра Јанковића. Ту ништа није и не би смело да буде спорно.

Црвена звезда је, наводно, већ преговарала са неколико страних тренера?
– Разне приче круже већ месец и по дана. Ваљда бисмо неког довели да смо преговарали са свим тренерима који се помињу. Нагласили смо већ неколико пута да предстоји детаљна анализа. Очекујем сукоб идеја и ставова у најпозитивнијем смислу, како бисмо дошли до најбољих решења по свим питањима.

Прелазни рок?
– Видели смо где шкрипи, неке фудбалере пратимо у последње време као потенцијална појачања. Поставили смо и правила када су појачања у питању. У исто време, желимо и да смањимо број професионалаца. О именима када дође време.

Финансијска ситуација?
– Закаснили смо са претходном платом десетак дана. Имамо задужења, као и сви клубови. И није тешко да се провери износ, види се на сајту Народне банке. Реч је о око шест милиона евра банкарског задужења. Постоје и нека по питању играча. Нема, међутим, проблема у пословању.

Ближе се и избори у ФСС, да ли ће Звезда имати свог кандидата за председника?
– Видећемо, има довољно времена да се процени да ли ће клуб да предложи кандидата или ће да подржи неког другог, који дели наше мишљење и ставове у жељи да ФСС буде модеран и ради у интересу клубова и фудбала. Тражићемо у сваком случају оптимално решење. Резултатска криза постоји, организација би морала мало да се прочисти…

Претходни текстРасадник талената
Следећи текстМожда у Ливерпул