Расадник талената

78

Још медаља за наше џудисте. На турниру „Ненад Урошевић – Шоне“ у Обреновцу црвено-бели су освојили 11 одличја, али и појединачна признања пошто су Милица Николић и Ангелина Познановић добили пехаре намењене најуспешнијим кадеткињама, а Милош Александрић, који је остварио четири ипона, проглашен је за најбољег старијег пионира.

Редом, по узрастима, млади џудисти Црвене звезде остварили су следеће резултате:

– полетарци: бронзана медаља Анастасија Познановић (до 25 кг)

– млађи пионири: златна медаља Огњен Гверо (до 60 кг), бронзане медаље Матија Илић (до 30 кг), Огњен Леђанац (до 42 кг) и Марко Ђорђић (до 55 кг), пето место Марко Марјановић (до 38 кг)

– старији пионири: златне медаље Ангелина Познановић (до 44 кг) и Милош Александрић (до 50 кг), сребрна медаља Остоја Лукић (до 34 кг)

– кадети: златна медаља Милица Николић (до 40 кг), бронзана медаља Сандра Чеха (до 40 кг)

А, на јуниорском Првенству Србије у Сомбору, као што се и очекивало, блистала је наша најбоља џудисткиња Љиљана Савановић која је супериорно, са три победе, освојила титулу државне шампионке у категорији до 48 килограма. Нашу Љиљу прво наредно велико такмичење очекује од 12. до 14. септембра у Пољској, где ће покушати да нас обрадује својим борбама на јуниорском Европском првенству.

И, то није све. Црвено-бели су у Сомбору освојили још две „бронзе“, и то Душан Марковић (до 66 кг) и Милица Марјановић (до 70 кг).

Претходни текстОсвојен турнир у Рашкој
Следећи текстСреда није дан Д