Финале са Хемофармом

24

Оно што се наслућивало још на почетку сезоне, сада се и обистинило. У финалу плеј-офа Банка Интеза Суперлиге играће бранилац титуле Хемофарм и Црвена звезда. Вршчанке су и у другој утакмици, у Суботици, биле боље од Спартака – 91:70, док су црвено-беле са много мање напора него у у првом мечу решиле у своју корист и други полуфинални обрачун с Партизаном – 78:67.

Борба за титулу почиње 9. јуна, кад се у „Миленијуму“ игра прва утакмица. Реванш је заказан за 11. јун у „Шумицама“, а Хемофарм је поново домаћин 14. јуна. Ако обе екипе искористе предност домаћег терена финална серија се враћа у Београд 16. јуна, а евентуална „мајсторица“ заказана је за 19. јун у Вршцу. Нове шампионке биће кошаркашице које прве стигну до три победе.

Иначе, у „Шумицама“ је виђена лепа кошаркашка представа у којој су ученице Драгомира Буквића од почетка диктирале темпо и већим делом меча имале резултатску предност. Почетком другог полувремена она је износила 11 поена, и то су Велиновићева и другарице успеле зналачки да одрже до краја и славе у победама са 2:0. А, сад финале и у финалу – на Хемофарм!

Партизан – Црвена звезда 67:78
(16:22, 20:15, 17:21, 14:18).

Дворана: „Шумице“. Гледалаца: 500. Судије: Татић, Станојчић (Нови Сад), Стрика (Београд).

ПАРТИЗАН: Томашевић, Бероња 9, Васовић 7, Петровић, Крстајић 8, Брдар, Дангубић 13, Стјепановић 22, Јанковић 6, Терзић, Бучевац, Радић 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Грујић, Вукоје, Зупанчић, Богићевић 17, Велиновић 17, Сју 9, Белановић, Д. Прћић 6, Мусовић, Роглић 6, Кендрикс 21.

Претходни текстНова победа у дублу
Следећи текстРукометашице за боје Србије