Атлетичари у Купу шампиона Европе

39

Протеклог викенда Црвена звезда је постала екипни првак државе и у мушкој и у женској сениорској конкуренцији. То је добар старт наших момака који ће учествовати у Купу шампиона Европе у Португалу, док даме остају.
Код девојака највише се истакла Јелена Суботић, најбрже истрчаном деоницом на 100 метара, што је екипи донело 1.086 бодова.
Највише поена код мушкараца сакупио је Милош Тодосијевић личним рекордом на отвореним борилиштима са 2, 15 метара ( 1011 бодова).
„Нека ово понови у Купу шампиона и обавио је оно што је планирано за први део ове сезоне“, рекао је његов тренер Драгутин Топић.

Наредног викенда биће одржано такмичење Купа шампиона. Србију ће представљати мушка екипа. Црвено бели су одлучили да у Португалију оду сопственим снагама, без појачања.
„Уз велике напоре успли смо да изоримо средства за одлазак у Португалију. Имамо искусну екипу, у њој се налазе Драган Перић, затим Ненад Лончар, који ће покушати да испуни олимпијску норму на 110 метара са препонама. Доста можемо и да очекујемо од младог Милоша Тодосијевића“, рекао је на конференцији за новинаре шеф стручног штаба Љубиша Стевановић.
„Надам се да ће Звезда да освоји четврто, пето место и тиме да поправи прошлогодишњи пласман када је била шеста. Основни циљ нам је опстанак у овом рангу. Конкурисаћемо да следеће године добијемо организацију Купа шампиона. Тако би била промовисана нова атлетска стаза на Звездином стадиону, а ми бисмо се пред својом публиком борили за пласман  у Супер лигу“, додао је Стевановић.
Ова сезона је показала Црвена звезда има младе чије време тек долази и који наговештавају да ће атлетски клуб бити најтрофејнији клуб Спортског друштва Црвена звезда.
Женска екипа ове године неће учествовати у Купу шампиона Европе.
 

Претходни текстСтонотенисери у мајсторици
Следећи текстЦрвено – белe против Партизана