Трка се наставља

71

Фудбалери Црвене звезде успели су у 30. колу Суперлиге на „Маракани“ да савладају Смедерево (4:3) и тако наставе шампионску трку са Партизаном. Гости су прописно намучили црвено-беле, али су на крају заслужено поражени.

Прву организованију акцију Смедеревци су извели у 13. минуту и повели. Поповић је прошао по левој страни и проиграо Чукића, који без већих проблема матирао Ранђеловића.

Брзо је Звезда изједначила. Стрелац је у 22. минуту био Огњен Короман. Дуго су комбиновали црвено-бели, пре него што је лопта стигла до Кастиља, који је центрирао. Ненада Јестровића није прихватио лопту, али јесте Коромана који волејом погађа сам угао гола Душића.

Вођство нашим фудбалерима донео је Игор Бурзановић у 43 минуту,  да би само два минута касније, уочи одласка на одмор мрежу Смедерева погодио и Ненад Милијаш. Асистенти су били Душан Анђелковић, а потом и сам Бурзановић.
На почетку другог дела Смедеревци су поново показали зубе. Овог пута гол је постигао Ненад Младеновић у 50. минуту.

Ипак, нада гостију да могу нешто више ураде и евентуалним ремијем Црвену звезду и дефинитивно избаце из борбе за трофеј, убио је у свом стилу Дејан Миловановић у 63. минуту. Капитен Звезде је извео слободњак са 20 метара искоса и лопту сместио у сам угао гола Смедереваца

Ипак, кикс Нинкова, односно враћање лопте голману, који је осујетио Атанацковић у 79. минуту поново је унео нервозу медју присталице црвено-белих. Но, није било промене резултата до краја утакмице. Црвено-бели су рутински сачували победу и серију непобедивости у првенственим утакмицама продужили на 13 месеци и два дана.

Иначе, на Северној трибини је поново виђен и наш кошаркашки репрезентативац и стартни центар НБА лигаша Мемфиса, Дарко Миличић који је тако још једном потврдио колики је звездаш.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СМЕДЕРЕВО 4:3 (3:1)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић , Нинков, Томовић, Гај, Анђелковић, Кастиљо, Миловановић , Милијаш, Короман (од 90. Рашковић), Бурзановић (од 68. Трајковић), Јестровић 6 (од 83. Мисдонгард).

СМЕДЕРЕВО: Душић, Стаменковић (од 79. Живковић), Гегић, Сочанац, Радосављевић, Чукић (од 83. Петровић ), Мудринић, Поповић (од 72. Атанацковић), Младеновић, Касом, Зечевић.

СтрелцИ: Короман у 21. Бурзановић у 43, Милијаш у 45. и Миловановић у 58. за Црвену звезду, а Чукић у 12, Младеновић у 50. и Атанацковић у 79. минуту за Смедерево.

Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 3.000. Судија: Горан Милановић (Петровац на Млави).

Претходни текстКатастрофа
Следећи текстПобеднички низ