Млади џудисти за пример

37

Наши млади џудисти били су веома активни и расположени и током празника. У редовима који следе побројаћемо одличја која су освојили на неколико такмичења.

На турниру „Срђан Јанковић“ црвено-бели су освојили чак 11 одличја, и то: у категорији полетараца позлатили су се Илија (до 24 кг) и Страхиња Каран (до 31 кг), сребро је освојипо Лука Јовановић (до 44 кг), а бронзе Лука Борош и Милош Јоцић (до 25 кг) и Лука Лазаревић (до 34 кг). Код старијих пионира Милош Александрић (до 50 кг) освојио је злато, а Остоја Лукић (до 34 кг) и Лука Нешић (до 42 кг) сребра. У јуниорској конкуренцији злато је освојио Душан Марковић (до 66 кг), а бронзу Ненад Јовановић (до 73 кг).

Потом је у Обреновцу одржано Првенство Србије за млађе пионире на коме су се истакли: Огњен Гверо (сребро, до 60 кг), Матеја Томљановић (бронза, до 38 кг), Марко Ђорђић (бронза, до 60 кг) и Матија Илић (пето место, до 30 кг).

А, Основна школа „Уједињене нације“ на Цераку била је домаћин великог „Џудо Лав Купа“, где су црвено-бели освојили чак 18 одличја и, уз то, добили посебно признање као најмасовнија екипа.

Међу полетарцима најуспешнији Звездаши били су Анастасија Познановић (до 27 кг), Никола Петковић (до 22 кг), Александра Стајић (до 22 кг) и Илија Каран (до 25 кг) који су тријумфовали у својим категоријама. Друга места заузели су Милош Јоцић (до 50 кг) и Александар Гаћеша (до 46 кг), док су такмичење као трећи завршили Душко Стричевић (до 25 кг), Лука Јовановић (до 44 кг), Ђорђе Блешис (до 38 кг) и Страхиња Каран (до 31 кг).

Код млађих пионира прва места заузели су Матија Илић (до 31 кг) и Матеја Томљановић (до 38 кг), а код старијих пионира прво место припало је Бојани Ђорђић (преко 57 кг),  друго Смислису Николаусу (до 42 кг), а треће Катарини Петровић (до 48 кг) и Милошу Александрићу (до 50 кг).

Коначно, две медаље донели су и кадети, и то Смислис Николаус (до 42 кг) сребрну, а Сандра Чеха (до 63 кг) бронзану.

Сви ови резултати потврда су доброг рада, па тренери Горан Коцић, Давор Колунџић, Александар Трпковић и Милош Раичевић верују да ће наши млади џудисти бити запажени и на наредним такмичењима. А, већ 10. маја у Нишу одржаће се Олимпијске спортске игре школске омладине на којима ће се борити и девет Звездиних цудиста, док ће се дан касније одржати и Првенство Београда за старије пионире и пионирке.

Претходни текстСтоти дерби
Следећи текстДоговор ривала