Караџић поднео оставку

40

Уочи данашњег „вечитог дербија“, кошаркаши Црвене звезде остали су без тренера. Стеван Караџић је због финансијских проблема у клубу поднео оставку и вечерас (20.15) у 5. колу Суперлиге против Партизана екипу ће водити помоћни тренер Милан Шкобаљ.

Караџић је у изјави за агенцију Бета рекао да је напустио Мали Калемегдан јер није могао да гарантује за резултате екипе у условима које је имао:

– Неколико је разлога што сам одлучио да одем. Први је свакако то што већини играча нису измирена дуговања – казао је Караџић и додао да се није сложио ни са одлуком клуба да на дерби са Партизаном дозволи улазак само људима са претплатним картама – Пре неки дан је био дерби са 20 и нешто хиљада људи па није било проблема. Надао сам се да ћемо уз пуну халу и велику инспирацију направити изненађење, што би нам дало огроман подстрек за наставак сезоне.
 
Реагујући на Караџићев потез, генерални менаџер Црвене звезде Игор Жежељ рекао је да је изненађен таквом одлуком.
– Одлука Караџића да у овом тренутку и на овакав начин напусти клуб, без поздрава са играчима је прилично неуобичајен чин, а разлоге које смо до сада чули у медијима сматрам алибијем. Караџић је имао максималну подршку клуба. Сви знају да паре у Звезди нису редовне. Нису биле редовне ни у претходних пет година, па нису ни сада, али сматрам да је храбрије остати и борити се – рекао је Жежељ и најавио да би Караџићев наследник требало да буде познат у наредних неколико дана, после консултација у клубу.
 
Некадашњи бек црвено-белих отишао је тако после скоро 20 година из клуба у коме се прославио.
– У Звезди сам 18 година – девет као играч и девет као тренер. Стварно не желим да учествујем у обмани јавности, да се правимо да је све у реду кад није – рекао је Караџић који је на чело стручног штаба Црвене звезде дошао пре годину дана, када је заменио Драгана Шакоту.

Претходни текстМорална обавеза
Следећи текстСаопштење кошаркашког клуба