(Пре)Суђено финале

73

Очекивано и с правом, фудбалери Црвене звезде су после меча грмели на судије због више него очигледног превида код поништеног гола Милијаша који је Партизану омогућио да се победом од 3:2 пласира у финале Лав Купа Србије.

– После утакмице отишао сам до помоћног судије Милосављевића да му честитам. Тако су ме васпитали, а он ми је рекао: Извини, брате. Мислим да је поништен гол једина ситуација због које је то могао да ми каже. Остаје да сачекамо Раку (Ђуровића) па да видимо да ли вратар на време напустио гол-линију – био је видно љут несуђени стрелац Ненад Милијаш.

Због парних жутих картона Огњен Короман је пропустио „вечити дерби“, али је са стазе код Северне трибине навијао заједно са Делијама. Искусни нападач је после меча рекао да је читав епилог изрежиран, само се не зна ко је режисер!“
– Прво полувреме реално је требало да буде завршено 5:0 за Партизан. Али, на полувремену смо се тргли, дали први, други, и трећи гол на време. Постоје ствари које не бих хтео да коментаришем. Не знам у чијој је ово режији. Остаје жал за цео српски фудбал што се овакве ствари дешавају, не знам да ли има сврхе играти првенство, можда је и оно одређено унапред. Честитам Партизану на пласману у финалу Купа, кад се саберу шансе из првог и другог полувремена, резултат је можда и реалан. Окрећемо се првенству – додао је Короман.

Душан Анђелковић такође верује да Звезда није случајно оштећена:
– Сваки тим има право да одигра лоше. Тако смо и ми одиграли лоше прво полувреме. У свлачионици смо се наместили и изашли да одиграмо за навијаче. У другом делу смо били много бољи, дали смо три гола, али Партизан је морао да узме куп. Знали смо да је судија промењен два дана пре меча и то је исти онај Спасић који је судио дерби који смо изгубили 4:2. Знали смо да ће судија да нас оштети. Ово је срамота за српски фудбал, после поништеног гола из непостојећег прекида дошли су до победе.

Голман Иван Ранђеловић није ништа мање био љут због лоше арбитраже:
– Брука и срамота српског фудбала! Све је могло да се види на телевизији. Чеситам судији и питам га да ли је ово прва утакмица коју суди?

Тренер Александар Јанковић је покушао да сачува достојанство, али није могао да не констатује да Звезди није било дозвољено да победи:
– После великог притиска постигли смо два, затим и трећи гол, а што нам тај трећи гол није признат на то већ не могу да утичем. ТВ снимак ће показати, мада је све већ јасно. Дати три гола за релативно кратко време у оваквој ситуацији велики је квалитет. Штета што нам није дозвољено да победимо“.

Јанковић сматра да је због уложеног труда у другом полувремену Звезда заслужила тријумф.
– Ушли смо у утакмицу лоше, недовољно агресивно, а нападачи Партизана умели су да искористе слободан простор иза леђа наших одбрамбених играча. За начин на који смо одиграли прво полувреме и примили голове пеузимам одговорност као тренер – рекао је Јанковић и додао да је његовој екипи недостајао суспендовани Короман – Његов индивидуални квалитет нам је сигурно недостајао, он је лидер екипе!

Претходни текстЛако у Чачку
Следећи текстДва олимпијца