Муслин напустио Химки

41

Бивши тренер фудбалера Црвене звезде Славољуб Муслин напустио је клупу руског прволигаша Химкија. Управа клуба из Московске захбвалила се искусном стручњаку јер је екипа у првих пет мечева ове сезоне забележио два ремија и три пораза, уз гол разлику 5-14. Химки је саопштио да ће екипу у следећем првенственом мечу против Шињика водити помоћни тренер Игор Јушченко.
– Такав је наш посао. Када нема тражених резултата, сваки тренер зна да то може да му се деси. Много нових играча је требало да се прилагоде, а из клуба су отишла тројица најбољих фудбалера – Андреј Тихонов, Роман Ссироков и Роман Варобјов. Наравно, било је мало и недостатка среће на последњим утакмицама. Била је нам потребна нека победа да би порасло самопуздање играча – рекао је Муслин.

На питање који су му даљи планови, Муслин је рекао да ће се најпре одморити у Ници, а потом ће размишљати о понудама које евентуално стигну. Химки је био 12. клуб који је Муслин тренирао, дошао је почетком септембра прошле године, а у каријери је још тренирао Брест, По, Бордо, Ленс, Ле Ман, Казабланку, Левски, Металург Доњецк, Локерен и Локомотиву из Москве, а највеће успехе остварио је са Црвеном звездом којој је донео две дупле круне.

Претходни текстПобеда – наравно
Следећи текстАлармантна ситуација