Победа – наравно

40

Сунчан, прави пролећни дан, измамио је осмехе фудбалерима Црвене звезде који су јутрос, веома расположени, одрадили уобичајени преподневни тренинг. На сјајну атмосферу у табору шампиона утиче, наравно, и поглед на табелу Меридијан Суперлиге – црвено-бели су поново на три корака од Партизана, који је у Новом Саду играо с Војводином нерешено – 1:1.

„Још задовољнији смо нашом игром против Бежаније. У сваком тренутку смо знали шта хоћемо и како да то постигнемо“, каже троструки стрелац у победи од 4:1 Ненад Милијаш.

Све то чини наше фудбалере изузетно мотивисаним и самоувереним пред нови окршај са вечитим ривалом. На реду је нови дерби, овог пута у полуфиналу „Лав Купа“ Србије. Партизан у среду стиже на „Маракану“, захукталој Звезди која брани „дуплу круну“.
„У успону смо форме и игре, све ефикаснији у последње време и то мора да радује пред ову утакмицу“, наставља Милијаш. „Наравно, ја сам срећан што сам први пут постигао три гола у елитном такмичењу, још задовољнији што ми је то пошло за ногом у Звездином дресу и што је сваки био лепши од претходног. На крају, најзначајније је што је ова победа допринела да се осам кола пре краја вратимо у трку. У игри је још 24 бода и ми желимо учунак од сто одсто“.

Милијаш, као и његови саиграчи, каже да ће исход Куп дербија умногоме одредити и судбину шампионата.
„Верујем да ће екипа која победи у среду освојити и титулу и Куп. Учинићемо све да то буде Звезда“.

Црвено-бели су у последње три сезоне сваке године играли у финалу Купа пошто су претходно елиминисали Партизан. Прошле године управо у режији Ненада Милијаша.
„Волео бих да се то понови, али не бих имао ништа против ни да неко други буде стрелац“, каже наш левоноги и убојити „везиста“.

Тренер Јанковић у овој утакмици неће моћи да због жутих картона рачуна на Огњена Коромана, али се у тим враћа Ненад Јестровић.
„Залечио сам повреду, освежио се и одморио и сад с великим ентузијазмом очекујем дерби. Ове сезоне смо одиграли три утакмице с Партизаном и сва три пута били бољи. Додуше, црно-бели су се два пута извукли с ремијем, па очекујем да сада остваримо другу победу. Веома важну, јер нер само да ћемо тако ући у финалеКупа него и добити крила у завршници првенства“.

Нашег центарфора радује још једна чињеница.
„Као најистуренији играч у нападу веома сам задовољан што су прорадили сви наши играчи средине терена. Што дају голове, али и „пакују“ шансе другима. Мени је то најважније. Дошли смо до игре која даје право да верујемо да можемо да изборимо добар резултат“.

А, то значи – победа над Партизаном?
„Наравно“, уз осмех ће Ненад Јестровић.

Претходни текстГаги рутински до победе
Следећи текстМуслин напустио Химки