Верујем у Звездино пролеће

33

Тренер фудбалера Црвене звезде Александар Јанковић  био је јако задовољан што је осам кола пре краја Партизан има свега три бода предности у Меридијан Суперлиги.

– Верујем у Звездино пролеће. Ми смо у тешкој позицији, јер зависимо од туђих резултата, али мислим да у ових осам кола има простора да наш ривал направи кикс – рекао је Јанковић после тријумфа над Бежанијом од 4:1.

Тренер црвено-белих је додато да његови пулени на почетку меча нису знали да је Партизан у Новом Саду играо са Војводином 1:1:
– Нисмо знали резултат из Новог Сада, водимо рачуна само о свом резултату. Тешко је играти против ривала који се добро бране, и заиста нам није потребно да себи психолошки отежавамо позицију размишљањем о резултатима противника. Да је Партизан направио кикс, а ми пропустили то да искористимо, био би то озбиљан психолошки ударац за све нас, и баш зато се трудимо да се концентиршемо само на свој посао.

Јанковић се осврнуо и на игру Бежаније:
– Бежанија је екипа која увек покушава да игра фудбал и на томе им треба честитати. То су учинили и данас и добро су се носили са нама, створивши нам проблеме у првом полувремену. Чак и са играчем више они су задржали два нападача у тиму.

Тренер Звезде је закључио да је за победу одоговорна мотивација српског шампиона:
– Нисам задовољан приступом после првог гола и заслужено смо кажњени. Морам признати да смо имали среће, најпре због искључења њиховог голмана, а затим због гола постигнутог у последњем минуту првог полувремена. Морам да похвалим играче због реакције на разговор са полувремена, јер су у првих 10 минута другог дела решили утакмицу.

Претходни текстЈасна пета
Следећи текстБрз опоравак