Награде у низу

81

Нина Росић (19) као да се већ навикла на награде. У протеклом месецу добила их је заиста много – што појединачних, као ласкаву титулу најбоље кадеткиње Спортског друштва Црвена звезда за 2007. или титулу првог либера „фајнал фора“ Купа ЦЕВ, што екипних, које су јој донеле задовољство победа са Звездашицама и јуниорском репрезентацијом.

Скромна, лепа, помало постиђена што је у центру пажње ван терена, сјајни либеро наше женске Одбојкашке екипе, ипак није крила радост што је Звездин Спортиста марта 2008.

„Радује ме ово признање, али заиста мислим оно што сам  рекла приликом уручења. Не бих добила ниједну, па ни ову награду да није било мојих клупских другарица. На терену заједно изгарамо, заједно тугујемо због пораза и, на срећу, чешће се радујемо победама, па је и ово моје признање – награда за све нас“.

Поникла је у спортској породици. Отац Бранко био је познати фудбалер, мама Весна одбојкашица, уосталом као и брат Никола.

„Породица ми је основ свега, они су најзаслужнији за моје успехе, без њихове подршке ништа не бих постигла. Нажалост, сада смо све ређе на окупу пошто Никола игра у Немачкој, али чујемо се нон-стоп… Свака њихова похвала ми много значи“, не крије Нина.

Као и друге црвено-беле девојке, и Нина Росић је презадовољна пласманом у финале плеј-офа овогодишње Винер Штедиша лиге.

„Направили смо помак у односу на прошлу годину, кад смо застале у полуфиналу, али не желимо на томе да станемо. На реду је финале са Поштаром, први меч је наредне суботе 19. априла. Имамо шансу да освојимо титулу и већи мотив од тога нам није потребан“, каже либеро црвено-белих, која наставља доминацију одбојкашица на последњим Изборима спортисте месеца нашег Спортског друштва. Подсећамо, пре ње лауреати су били Марта Дрпа у јануару 2008. и Ивана Исаиловић у новембру 2007. (уз то је и спортискиња године Црвене звезде).

Претходни текстСедница УО ФК Црвена звезда
Следећи текстМожемо да славимо поново