Само да ме гуме послуже

39

Дуго у наши најбољи бициклисти чекали на почетак пролећног дела сезоне, и сада када је сезона коначно почела и захуктала се, такмичења се нижу као на покретној траци. Две важне трке возе у размаку од само једног дана. Прва је заказана за суботу, 12. априла у Крагујевцу, реч је о првој трци за лигу Србије, организатор трке је домаћи крагујевачки Раднички. Трка се вози на Шумарицама, а до циља је потребно одвозити шест кругова (30 км). Учешће на тој трци је најавио млади Алекса Марић, јуниор Црвене звезде, који нас је навикао на прва места, он сматра да од циља неће одустати ни у суботу.

„Желим прво место и у Крагујевцу. Знам да ће бити тешко, али ја се не предајем, и даћу све од себе на тој трци. Међутим, мораћу да водим рачуна, и чувам снагу јер ме већ у недељу очекује важна трка од Београда до Смедерева на којој такође идем на сам врх. Надам се добром времену, и срећи са гумама, која ме на предходним тркама није пратила. Подсетио бих само на прошлу недељу када сам последњих 5-6км у Лесковцу возио са пробушене обе гуме“, оптимистично је најавио предстојеће трке звездин бисер, Алекса Марић.

Трка која се одржава у недељу је традиционална „Томина“ трка која се са успехом организује већ 30 година. Њена траса је веома атрактивна, Београд-Панчево-Ковин-Смедерево.

Претходни текстДерби је довољан мотив
Следећи текстБуран веслачки викенд