И брат и сестра успешни

67

Лепе вести за нашу црвено-белу породицу нам стижу из Атлетског клуба. Наш сениорски дугопругаш Саша Столић победник је међународног полумаратона „Имел груп Ушће 2008“. који се већ 22 године одржава у част годишњице рађања Новог Београда, 11. априла. Столић је остварио резултат од 1:12,25, што је седам секунди било боље од другопласираног Богићевића.

На старту трке, на ушћу Саве у Дунав, окупило се више стотина дугопругаша из Србије, као и Бугарске. Упркос веома лошим временским условима за трку, ниске температуре и јаког ветра, постигнути су веома добри резултати. Траса овог полумаратона је била од ресторана „Венеција“ка железничком мосту, па онда опет у Земун, а последњих осам километара је био финиш до Ушћа.

Не смемо да заборавимо ни нашу познату атлетичарку Соњу Столић, сестру победника мушке трке, која је у конкуренцији дама освојила треће место са резултатом, 1:29,28, што је за 54 секунде слабије од првог резултата трке који је остварила Ана Суботић.

„Захвалан сам Дејану Богићевићу, који је по лошем времену вукао трку. Ишли смо спорије првих 13 километара, а онда сам почео са јачим темпом и одвојио се. Посебну захвалност придајем својој сестри Соњи, као и тренеру Десимиру Гајићу, захваљујући којима сам и дошао до овог успеха. Надам се да ће ова победничка формула бити добитна и у наредним тркама ове сезоне“, пренео је утиске са трке, видно задовољан, Звездин атлетичар Саша Столић.

Претходни текстМарић најбољи
Следећи текстФиналисткиње Винер Штедише лиге