Максимум енергије за тријумф

46

Кошаркаши Црвене звезде прву утакмицу у Свислајон Суперлиги играће у суботу од 18 часова као гости против Визуре у Новом Београду. Противник „црвено-белих“ је пласман у Суперлигу обезбедио захваљујући освајању другог места у домаћој лиги.

„Почиње ново такмичење за нас – четврто у овој сезони. Визура је велико изненађење кошаркашке лиге Србије. Остварили су велики резултат пласманом у Супер 8 лигу и из тог разлога морамо озбиљно да уђемо у овај дуел. Квалитет је дефинитивно на нашој страни и улогу фаворита морамо потврдити на терену. Кључ успеха биће у нашој чврстој одбрани, а спремали смо се претходних дана и да нападамо зону, јер је Визура често користи“, рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде Стеван Караџић.

Дворана у Новом Београду, где ће бити одигран суботњи дуел има своју специфичност. Из тог разлога Црвена звезда је тренинге у четвртак и петак одрадила управо у Визури.

„Визура је једна хомогена целину састављена од перспективних и искусних играча. Тим је изузетно вођен са клупе од стране Оливера Поповића, па из тог разлога морамо бити посебно опрезни. Наш циљ је да сезону отворимо победом, па ћемо уложити максимум енергије како би дошли до тријумфа“, истиче Караџић.

На старту Суперлиге Црвена звезда је у два кола гост – после Визуре, у среду „црвено-бели“ играју у Железнику, да би први дуел у Пиониру одиграли у трећој рунди против Хемофарма.

Претходни текстПашански заустављен
Следећи текстЦрвено-бели у полуфиналу Купа