Убедљива победа

38

Фудбалери Црвене звезде искористили су реми Партизана са Бежанијом (2:2) да поново смање минус на пет бодова у шампионској трци Суперлиге. Три вредна поена црвено-бели су освојили више него убедљивим тријумфом на „Маракани“ над Напретком – 5:0 и тако опет закували ситацију пред суботњи 133. „вечити дерби“ који се игра у Хумској.

За разлику од претходних мечева, све дилеме српски првак је разрешио у првом полувремену.  Тек што је око 3.500 гледалаца, минутом ћутања одало почаст „Првој Звездиној звезди“ Рајку Митићу, нападач из Чада Мисдонгард Бетолигар је почео свој шоу. У 8. минуту стамени голгетер је постигаo први од своја три гола против Крушевљана.

Само шест минута касније Сегундо Кастиљо ударцем главом са петерца дуплирао предност шампиона. Нови погодак дело је Дејана Миловановића који је бомбом са 25 метара у 32. Минуту разрешио питање победника, а Бетонлигар својим другим голом на утакмици у 44. Минуту је и дефинитивно дотукао Напредак.

Код првог и четвртог гола црвено-белих асистент је био Игор Бурзановић, а код другог Душан Анђелковић.

После убедливих 4:0 у првом полувремену, уследило је мало затишије на старту другог дела, све до двадесетак минута када је прво Бурзановић погодио пречку, да би се у 75. минуту у шанси нашао и резервиста Иван Тричковски, међутим, његов ударац Стаменковић је одбранио.

Коначних 5:0 у 79. минуту поставио је Бетолигар, који је тако заокружио изузетну партију. Већ помињани Македонац Тричковски долази до лопте на десној страни, центрира и иделано проналази репрезентативца Чада.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАПРЕДАК 5:0 (4:0)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Анђелковић, Томовић, Гај, Нинков, Кастиљо, Милијаш, Короман (од 57. Тричковски), Миловановић (од 80. Блажић), Бурзановић, Бетолигар (од 88. Баркос).

НАПРЕДАК : Стаменковић, Дуњић, Бранковић, Ђорђевић (кап.), Мијатовић, Стојковић, Павловић, Вујовић, Пуношевац, Петронијевић, Бинић.

Стрелци: Бетолигар 8, 44, и 79, Кастиљо 14, Миловановић 32. (све за Црвену звезду)
Стадион: Црвена звезда. Гледалаца: 3500.  Судија: Слободан Веселиновић.

Претходни текстПејовићу одлична понуда
Следећи текстДобра припрема за дерби