Ново ТВ издање Звездине ревије

51

За нама је недеља туге. На вечни починак испратили смо Рајка Митића, нашег бата Ралета, једног од оснивача Спортског друштва Црвена звезда, непоновљивог фудбалера, истинског вођу и капитена и прву Звездину звезду. У читавом фудбалском свету заставе су на пола копља. Јер, Рајко је за фудбал у Србији и некадашњој Југославији учинио исто што и Ференц Пушкаш у Мађарској или Стенли Метјус у Великој Британији.

Зато је и вечерашње издање ТВ емисије „Звездина ревија“, добрим делом, омаж Рајковом лику и делу.

Наравно, у хроници смо подсетили на дешавања у нашем највећем и најпопуларнијем клубу – Фудбалском, као и у Кошаркашком. Протеклог

викенда, нажалост, ни фудбалери ни кошаркаши нису имали чиме да се похвале: Миловановић и другови су спасавали бод у мечу са лучанском Младошћу, а Драгићевић и остали изабраници тренера Караџића неславно су се, поразом од Олимпије у „Пиониру“, опростили од овосезонског учешћа у НЛБ лиги.

Много више разлога за задовољство имале су наше одбојкашице. Наша камера је забележила јединствен тренутак у историји Звездине „куће одбојке“ – кад су Слободан Вучићевић и Александар Боричић, у име конзорцијума компанија „Силвер лејк инвестмент“, „Дрога колинска“, „Соко Штарк“ и „Гранд кафа“, односно нашег Одбојкашког клуба, потписали уговор којим је озваничено улагање у нашу женску одбојкашку екипу, вредно 600.000 евра у наредне три године.

И, за крај – посластица. На молбу екипе ТВ емисије „Звездина ревија“ и захваљујући ажурности Јасмине Милосављевић, најтрофејнија генерација Звездиних кошаркашица – она која је 29. марта 1979. године ушла у историју југословенског спорта као прва која је освојила Куп шампиона, поново се окупила тамо где је све почело – на кошаркашком терену на Малом Калемегдану. Јасна, Софија, Љутко, Зорица, Анђа, легендарна Снешка, популарни Чивија… евоцирали су успомене на Ла Коруњу, једно сјајно доба и кошарку која се на овим просторима више никад није поновила…

„Звездина ревија“, четврак, 19.15 часова. Само на „СОС“ каналу!

Претходни текстТурнир за млађе категорије
Следећи текстМаратон припао лалама