Наши кик-боксери доминантни

113

У организацији КБК Ниш на „Чаиру“ је одржано Првенство Србије А и Б класе у дисциплини К-1. За медаље се борило 105 такмичара из 26 клубова. Одржане су 63 елиминационе и 20 финалних борби. Са поносом истичемо да је наш Кик-бокс клуб, Црвена звезда Делије, биo најбољi и освојиo укупно 20 бодова, тачније два злата, пет сребра и четири бронзе. Такођe, интересантан податак је и да је наш клуб имао и највише такмичара на првенству – чак 15 бораца је излазило у ринг током такмичења.

„Важна чињеница за нашу екипу је да смо на првенству државе у Нишу имали представнике у свим категоријама. Веома сам задовољан постигнутиом резултатима на турниру, где смо показали велику дозу озбиљности, и где смо доминирали над осталим клубовима“, пренео је своје прве утиске са Првенства Србије тренер сениорске екипе Дејан Кекић.

Мали куриозитет на првенству је представљала и чињеница да наш најбољи борац, Драган Гаги Јовановић уопште није имао конкуренцију, јер се нико од бораца из његове категорије није пријавио за учешће.

„Тачно је, и због тога нам је изузетнои жао, јер је ово првенство била одлична прилика да Гаги искаже све своје квалитете и да провери форму пред, можда и најважнију борбу сезоне, која га очекује у мају, а то је борба за професионалног првака света. Имајући у виду да му је једини конкурент на шампионату био његов другар из екипе, Младен Божић, тај меч је био ревијалног карактера и трајао је само једну рунду, након чега је Младен предао борбу Гагију“, помало разочарано је пренео своје виђење односа снага у домаћем кик-боксу, у категорији +91 кг, Дејан Кекић.

Тренер наших најбољих такмичара, пренео је и своје благо огорчење на начин суђења против своје екипе током финалног турнира.

„Јован Калуђеровић (до 86кг), и млади Милан Савић (до 57кг), имали су по мом мишљењу добијене мечеве, али су судије помало неправедно победе доделили њиховим противницима. Међутим, и поред тога, свесни смо да смо направиливелики успех у Нишу, где смо добили и младог Александра Пајића, који је у својој категорији, до 67 кг, освојио златну медаљу.“

Наредни викенд, такође је је активан што се тиче такмичења. На јуниорско првенство у Калуђерицу у суботу иду наши најбољи јуниори. Сви у клубу се надају великим резултатима и новим медаљама за наш трофејни клуб.

Претходни текстПоследњи поздрав великом Рајку
Следећи текстПобеда и пријатељска посета