Потребно више жеље и енергије

47

Кошаркаши Црвене звезде сутра (20.00) у дворани „Пионир“ играју мајсторицу четвртфинала плеј-офа НЛБ против Олимпије. Први дуел ове серије црвено-бели су добили са 93:87, док су у реваншу доживели пораз у Тиволију са 88:60. Победниктрећег меча обезбедиће пласман на Фајнл-фор где ће у полуфиналу игратри са Партизаном Игокеа. Други пар чине Задар и Хемофарм.

– У реваншу смо одиграли веома слабо. Ја се надам да ће моји играчи са много више жара и енергије ући у мајсторицу и да ћемо уз помоћ подршке са трибина успети да се пласирамо на завршани турнир. Имали смо доста проблема у одбрани у Љубљани, док смо у нападу били превише брзоплети. Уз њихов добар офанзивни скок, то је и одлучило победника већ пред крај друге четвртине. Морамо те грешке да исправимо, да одиграмо много агресивније и са више жеље и енергије него што је то било у реваншу и онда ћемо имати реалну шансу да се пласирамо на завршни турнир – детаљно је анализирао сутрашњи меч тренер црвено-белих Стеван Караџић.

Играње капитена Тадије Драгићевића у мајсторици је под знаком питања. Он је у првом полувремену другог дуела добио ударац у мишић, па га је Караџић поштедео напора у већем делу треће и четврте деонице. Тадија има оток, а одлуку о његовом наступу, медицински тим Црвене звезде донеће на дан утакмице.

У досадашњем историјату збирно Црвена звезда и Олимпија одиграли су 102 утакмица, 58 победа има Звезда, један меч завршен је нерешено, а Олимпија је славила 43. пута. У Београду је одиграна укупно 52 утакмице, од којих цу црвено-бели чак 42 решили у своју корист.

Улазнице за мајсторицу продаваће се у продавници Ред Стар Сторе у Краља Милана као и на благајни хале „Пионир“ у понедељак од 14.00 до почетка утакмице. Цене карата су 200 динара трибине и 350 динара партер.

Претходни текстПротив Руса у финалу
Следећи текстРивал са већим мотивом