Остварили смо примарни циљ

38

Кошаркаши Црвене звезде су у великом стилу завршили регуларни ток НЛБ лиге. Црвено-бели су у утакмици „бити или не бити“ славали у Задру (86:74) први пут после 19 година и тако изборили четврто место на табели и пласман у УЛЕБ куп наредне сезоне. Тренер наших кошаркаша Стеван Караџић анализира завршетак лигашког дела Јадрана и почетак плеј-офа где је Звездин ривал Олимпија. Први меч се игра у среду (20.00) у „Пиониру“, а српски вицешампион има предност домаћег терена.


  
– Олакшавајућа околност је била што је Задар играо у среду меч УЛЕБ купа у Валенсији против Памесе, па су били уморни од пута. Одиграли смо заиста добру одбрану на Американцима у редовима Задрана и натерали смо их да шутирају из тешких позиција. Јако ми је драго да смо прекинули ту негативну серију која нас је пратила у Задру, али коначни резултат, није реалан.

Према речима Караџића у Звезди су задовољни до сада учињеним ове сезоне:
– Остварили смо примарни циљ, што значи да смо обезбедили учешће у УЛЕБ купу. Догурали смо и до најбољих 16 у УЛЕБ купу. Стварно би била велика штета да нисмо обезбедили европско такмичење за следећу сезону. Током 24. кола смо били на деоби трећег и четвртог места и сматрам да би било неправедно да се нисмо пласирали у место које води у УЛЕБ куп.

О мечу са Олимпијом каже:
– Стиже нам веома тежак ривал. Консолидовали су се од када их је преузео Александар Џикић, а од раније су играчки добро попуњени на свим позицијама. У мечеве са Љубљанчанима улазимо без оптерећења, као што сам рекао испунили смо примарне циљеве за ову сезону.

Караџић открива који би могли да буду адути љубљанчана:
– Њихова предност је што су одавно испали из европских такмичења. Имају више времена да се спреме за мечеве регионалонг такмичења и са те стране су растерећенији.
Шта би могло да пресуди у корист Звезде?
– Две утакмице у Пиониру, ако Бог да уз велику подршку навијача – закључује Караџић.

Претходни текстАмбијент за памћење
Следећи текстСтошић кадетски шампион