Заслужена победа

31

Шампион наставља у жељеном ритму – у 21. колу Меридијан Суперлиге фудбалери Црвене звезде уписали су веома важну победу у трци за титулу, савладавши Напредак у Крушевцу са 1:0. Као и на отварању сезоне, кад су истог ривала савладали на „Маракани“ у осмини финала „Лав“ Купа, црвено-бели су и „Под Багдалом“ били потпуно супериорни, а да је било мало среће тријумф је могао да буде и убедљивији.

Гол одлуке постигао је Ненад Јестровић. Само што је почело друго полувреме Крушевљани су имали сјајну прилику, али је шут Павловића главом са само два метра од линије Ранђеловић одбранио. И онда – казна за промашај. Уследила је сјајна „контра“ Коромана, који је у правом тренутку прецизно упослио нашег центарфора, а Јестровић одлично реаговао и послао лопту у Стаменковићеву мрежу.

Имао је наш тим још прилика пре и после победоносног поготка. У првом полувремену Короман у 13. и Јестровић у 17. минуту били су непрецизни, а Миловановић у надокнади времена није имао среће – лопта је после његовог страховитог шута из волеја прохујала изнад пречке. Да је ишла мало ниже, не би је зауставила ни два голмана!

После вођства наш тим је наставио да напада, а најбоље прилике имали су Јестровић у 68. минуту – тукао је крај гола и Милијаш у 85. минуту, кад је опробао „левицу“ а голман Стаменковић крајњим напорима избио лопту у корнер.

Све у свему, више него заслужена победа Црвене звезде у дивном фудбалском амбијенту.

Напредак – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стрелац: Јестровић у 48. минуту. Стадион „Под Багдалом“. Гледалаца: 10.000.
Судија: Бошко Јованетић. Жути картони: Шљивић, Бабић (Напредак)

НАПРЕДАК: Стаменковић, Бабић (од 44. Дуњић), Бранковић, Ђорђевић, Мијатовић,
Павловић, Гогић, Шљивић, Јевђовић, Гајић (од 79. Гајић), Петронијевић (од
73. Тинтор).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Нинков, Анђелковић, Томовић (од 90. Туторић),
Гај, Милијаш, Короман (од 90. Бурзановић), Јестровић, Миловановић,
Тричковски (од 82. Блажић).

Претходни текстЗначајан тријумф
Следећи текстПрекинута традиција