Крај европске одисеје

26

Тренер кошаркаша Црвене звезде Стеван Караџић реално је сагледао елиминацију у УЛЕБ купу. Црвено-бели су јуче у реваншу изгубили од Бешикташа 81:69, а како је у првом мечу било 80:80, европска одисеја ове сезоне је завршена.

– Са наше стране је постојала велика жеља да одемо даље, али они су јака екипа и заслужено су нас победили. Били су агресивни у одбрани, провоцирали су нас од самог почетка и многи наши играчи су на то насели. Нисмо имали искуства за бољи резултат. Често смо срљали, узимали смо нерезонске шутеве, а Бешикташу смо дозвољавали да прави серије и поентира после офанзивних скокова – рекао је Караџић после утакмице.

Шеф стручног штаба Звезде је додао да су амбиције у УЛЕБ купу одавно премашене и поред елиминације од Бешикташ.
Непосредно по завршетку меча, на центру терена дошло је до невиђеног инцидента – центар Турака Каја Пекер пљунуо је Омара Кука, што је била кулминација кошкања и вербалних препуцавања у које је Американац био умешан.

– Пекер је пљунуо Омара у лице и то је увреда за сваког човека. Није ми јасно због чега се играч велике репутације у Европи понео тако ружно. Ми смо тај детаљ унели у записник и тражили смо да Пекер буде кажњен – објашњава Караџић.

Из двомеча са Бешикташом највећи добитак је сигурно сјајна игра Елмедина Кикановића:
– Добро сам одиграо, али то сад не значи много. Остаје жал што нисмо стекли макар неколико поена предности на свом терену. Они су ушли у меч пуни себе, да су морали да јуре предност вероватно би били нервознији. Имали су фанатичну подршку публике, морам признати да је ретко ко од нас играо у оваквом амбијенту.

Звезди у суботу предстоји меч последњег кола НЛБ лиге против Задра, а наредне недеље креће четвртфинале плеј-офа регионалног такмичења.

Претходни текстУ сваком случају друге
Следећи текстТренинг мечеви у плану