Увек на победу

36

Својим трећим голом у исто толико првенствених мечева у наставку сезоне Секундо Кастиљо је потврдио да је неправедно био резервиста крајем зимског дела шампионата. Репрезентативац Еквадора тресао је мрежу два пута у дербију, а отворио је пут до тријумфа над ОФК Београдом (2:0).

– Била је то тешка, компликована утакмица. ОФК Београд увек игра добро против нас. Дуго нисмо имали решење. Пропустили смо четири, пет шанси у првом полувремену, али смо у наставку на време постигли гол – почиње причу о дербију са „романтичарима“ Кастиљо.

Опет је Секундо стрелац био – главом:
– Примили смо два гола из прекида у Зрењанину, а то је наше јако оружје. После ремија са Банатом анализирали смо где смо грешили и већ на утакмици са ОФК Београдом све је било много боље. Нормално је да смо ефикасни из прекида, када Милијаш и Миловановић одлично изводе слободне ударце и корнере.

Стручни штаб је упутио играчима критику на игру.
– Тешко је и играти добро и побеђивати. Увек за освајање бодова, јер су они најважнији. Под великим смо притиском, Звезда на сваком мечу има императив победе. Знали смо да су славили и Партизан и Војводина и да морамо да победимо ОФК – објашњава Кастиљо.

Партизан и даље има пет, но сјајни везиста је уверен да ће наши фудбалери одбранити титулу:
– Могуће је да одлучујући буде последњи дерби у сезони, највероватније на стадиону Партизана. Ми смо у директном дуелу доказали да можемо да се успешно носимо са „вечитим ривалом“ – поручује Кастиљо!

Претходни текстБронза за одбојкашице
Следећи текстКошаркашице рутински