Бронза – златног сјаја

49

Освојено треће место одбојкашица Црвене звезде на завршном турниру Купа ЦЕВ највећи је успех српске клупске одбојка последњих година. Остаће вечита жал што на домаћем терену уз фантастичну подршку публике није изборено финале, али када се узме у обзир младост и неискуство црвено-белих и победа над руским Самородоком 3:2 је велики, велики успех.

Звезда је у утакмици за треће место одиграла растерећеније и боље него у полуфиналу са Ле Канеом, што јој је и донело успех. Одлучујућу предност црвено-беле су стекле сервисима и у одбрани. Ипак, опет се играло пет сетова уз праву драма у финишу. Подршка „делија“ које су поново у великом броју дошле у „Пионир“ овога пута, за разлику од полуфинала, уродила је плодом. Звезда је у тај-бреку имала лепу предност од 9:6, али су гошће изједначиле на 10:10. На сервисе Наташе Шаварике црвено-беле успевају да направе контре, које је реализовала Марта Дрпа. Три последња поена у мечу донела је управо Дрпа, за коначних 15:12!

– Драго ми је што смо успеле да се издигнемо после пораза у полуфиналу и што смо успеле да докажемо да младост не може да буде алиби за пораз. Показале смо да знамо како се игра одбојка – изјавила је после меча капитен Ивана Нешовић, не пропуштајући прилику да захвали навијачима за велику подршку

Шеф стручног штаба Звезде Ратко Павличевић прво се захвалио Русима на добром мечу.
– То су наши пријатељи на терену и ван њега и због тога нам је посебно драго што смо успели да приредимо незабораван спектакл – рекао је наш тренер и наставио -Пуно нам је срце што смо освојили треће место, одиграли десет јаких сетова и успели да у једној утакмици победимо. Тешко је играти против оваквих екипа, немамо много прилике за то. Донеће нам овај турнир и искуство, модел како треба играти. У оваквим мечевима морате да зарадите сваки поен и то ће значити много девојкама које се још усавршавају. Не треба сада уживати, треба наставити даље, корак даље!.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – САМОРОДОК 3:2
(25:19, 24:26, 25:21, 23:25, 15:12)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бурмаз, Нинковић 13, Шеварика 8, Благојевић, Живковић 13, Јовановић, Бјелица, Росић (либеро), Нешовић 17, Ракић 9, Дрпа 15, Драговић 12.

САМОРОДОК: Коснирева 1, Макарова 23, Плигунова 6, Кузњецова, Елизарова, Кисељева 17, Пешкина 14, Куликова, Акулова 26.

Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 4.000. Судије: Захареску (Румунија), Јакина (Пољска).

Претходни текстЈелић двоструки стрелац
Следећи текстОчекиван резултат