Похвале за одбојкашице и навијаче

34

Одбојкашице Црвене звезде нису успеле да се изборе за утакмицу за прво место завршног турнира Купа ЦЕВ. Црвено-беле су после велике борбе у „Пиониру“ изгубиле од француског Ле Канеа – 3:2 Искуство гошћи је дошло до изражаја у петом сету. Млади састав Ратка Павличевића као да је изгорео у жељи да оствари историјски успех. У сваком случају, наше одбојкашице заслужују све похвале и велики аплауз за све што су урадиле у Европи ове сезоне.

Под притиском домаћег терена, Звезда је почела нервозно и Ле Кане је лако преузео контролу над првим сетом. Тек понеки трзај наших одбојкашица није био довољан да се озбиљније угрози тај део игре које су Францускиње решиле у своју корист – 25:21. Буђење је уследило у другом сету.

Црвено-беле су почеле одлучније да играју, а истовремено су у халу ушле „делије“ право са фудбалске утакмице са ОФК Београдом. Потпомогнуте ватреном подршком са трибина, изабранице Ратка Павличевића стижу од изједначења у сетовима (25:18).

У трећем поново следи пад у игри, тачније Ле Кане је сјајно конторлисао свој сервис, тако да је стигао до новог вођства – 25:20. „Делије“ су тада још јаче почеле да навијају, а то је био знак за нови атакт Звезде на терену.

Имале су предност од почетка наше одбојкашице, али се ни гошће нису дале. Видела се жеља наших одбојкашица да оде у тај-брек, а готово фудбалска атмосфера на трибинама додатно их је погурала.

Резултатом 25:22 за домаће ушло се у пети сет. Нажалост ту се видело сво искуство Ле Канеа. Сачувале су прекаљене интернационалке живце за тај део игре, док су црвено-беле са друге стране направиле необјашњиво пуно грешака. Углавном почетничких. Али, не треба им замерити, већ их охрабрити јер многе од њих су још јуниорке и тек треба да остваре запажене резултате у каријерама. На крају пети сет је припао гошћама – 15:10 за коначних 3:2.

Сутра ће се наше одбојкашице борити за треће место Финалног турнира Купа ЦЕВ против Самородока из Русије и позивамо све да помогну нашим девојкама да остваре још већи успех, јер је и пласман међу четири најбоље екипе Купа ЦЕВ остварен великом борбом и жељом.

Очекујемо вас сутра у Пиониру у 17.30.

 
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЛЕ КАНЕ 2:3

(21:25, 25:18, 20:25, 25:22, 10:15)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бурмаз, Нинковић, Шеварика, Благојевић, Живковић, Јовановић, Бјелица, Росић (либеро), Нешовић, Ракић, Дрпа, Драговић.

ЛЕ КАНЕ: Јовановић, Сигелова, Филон, Трушет, Никић, Керар, Полечтчук, Дембендзет, Пренга, Милетић.

Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 5.000. Судије: Сођа (Аустрија), Козловски (Украјина).

 

Претходни текстЦрепуља максимално
Следећи текстНаставак борбе