Одбраном до нерешеног

33

За кошарку необичан резултат 80:80 није убио наду кошаркашима Црвене звезде да у реваншу осмине финала УЛЕБ купа против Бешикташа могу до великог изненађења и победе која би гарантовала пласман на завршни турниру у Торину.

– Добро смо одиграли у одбрани, али нас није хтео шут. Могло је и боље, могли смо да добијемо са пет-шест разлике, али смо пали у финишу треће и почетку четврте чертвртине. Шумперт је био незадржив, Ипак, ово је за мене добар резултат. Хвала публици што је дошла у највећем броју ове сезоне и што нас је сјајно бодрила. Тамо ће бити много тешко, очекује нас паклена атмосфера, међутим, ако одиграмо у одбрани као вечерас и зауставимо им центре, имамо шансе да одемо у Торино – коментар је меча капитена Звезде Тадија Драгићевић.

Навијање је похвалио и центар Мирослав Раичевић:
– Дуго није била оваква атмосфера и оваква подршка, хвала навијачима! Надам се да ће и убудуће долазити у оволиком броју. Веома сам задовољан резултатом. Бешикташ је много јак, што показује њихов досадашњи скор. Ову утакмицу, медјутим, морамо што пре да заборавимо, јер у суботу са Хелиосом играмо меч који нам живот значи.

Тренер Стеван Караџић такође сматра да црвено-бели имају активан резултат за реванш и да нису без шанси у Истанбулу:
– Најважније је да нисмо изгубили. Имамо активан резултат. Вероватно се то десило зато што су играчи били оптерећени тиме да морају да победе са што већом разликом. У једном тренутку смо имали и седам поена предности, али не и снаге и концетрације да задржимо то вођство.

Тренер црвено-белих је посебно похвалио игру Елмедина Кикановића, који је постигао 18 поена и имао шест скокова:
– Кикановић је одиграо бриљатно и у одбрани и у нападу. Доказао је да његов долазак био пун погодак за Црвену звезду.

Претходни текстБољи смо од Партизана
Следећи текстУбране љубичице