Одличан рад џудиста

74

Иза џудиста Црвене звезде је више него леп викенд – наши мајстори такмичили су се на појединачном Првенству Србије за сениоре у Врбасу, одакле су се вратили са чак четири медаље, по чему је Црвена звезда друга по успешности.

У мушкој конкуренцији одличјима су се окитили Дејан Стајчић – сребрном медаљом у категорији до 100 килограма и Давид Мијатовић – бронзаном до 60 килограма. Запажене резултате остварили су и Душан Марковић (до 66 кг), Драган Драгаш и Горан Јовановић (обојица преко 100 килограма), који су заузели пета места.

У конкуренцији дама наша Љиљана Савановић је у категорији до 48 килограма освојила сребрну медаљу, док се бронзом окитила Милица Марјановић (до 70 кг).

„Веома сам задовољна учинком на Првенству Србије, тим пре што сам освојила медаљу у конкуренцији доста старијих такмичарки“, износи утиске Милица Марјановић, по годинама јуниорка, а већ запажена међу сениоркама. „Имала сам три борбе и изгубила сам само од првакиње Војводине Снежане Делибашић. Овом приликом хтела бих да се захвалим свом тренеру Александру Трпковићу, као и атлетској легенди Исмаилу Мачеву, који ме је кондиционо одлично припремио за тискушења у Врбасу“.

Милица је недавно на Првенству Београда била пета, сад је направила велики искорак.

„Ово је за мене велико искуство, које ће ми сигурно помоћи на јуниорском Првенству државе у мају месецу. Тамо идем на златно одличје“, наглашава Милица, која ће ускоро попут њене клупске другарице кренути и на међународне турнире сениорки. „То је неопходно, да бих се опробала у много јачој конкуренцији, видела где сам и пекла занат за будућност. Моје време тек долази“.

Нема шта, одличан рад у нашем Џудо клубу даје резултате.

Претходни текстСутра подсећање на 1976.
Следећи текстВетерани у Паризу