Мотивисани смо против Италијана

52

Упркос поразу од ФМП, кошаркаши Црвене звезде заслужују све похвале за партије у последње време. То се пре свега односи на партије у УЛЕБ купу, односно елиминацију Бенетона и пласман у осмину финала. Међу играчима који су носиоци овог успеха свакако је и Мирослав Раичевић који у разговору са београдске медије прича о актуелном тренутку међу црвено-белима.

– Бенетон је екипа са много добрих играча и клуб великог имена. Ипак мислим да је у тим мечевима превагнуло наше велико срце. Мислим да смо заслужено славили и да је пласман у осмину финала наш велики успех и велика афирмација, како за клуб, тако и за нас играче – објашњава Раичевић.

Звезди као да леже екипе „палаканестра“ јер су у два меча ове сезоне у ткамичењу по групама савладали Фортитудо из Болоње.
– Јесте, када мало погледам уназад, против њихових екипа имамо скор 4:0 и очигледно је да смо доста мотивисани када играмо против Италијана.

Наредни противник у УЛЕБ купу је Бешикташ, један од најбољих турских екипа.
– Колико сам ја чуо, они имају фантастичну статистику у УЛЕБ купу. У групи нису изгубили ниједан меч, а центарска линија им је посебно јака. Нама остаје да се добро припремимо и да дамо све од себе, па ћемо видети шта ће бити. Сигурно је да ће њихови црно-бели дресови бити додатни мотив за нас.

Мада је знатно смање буџет у односу на претходне сезоне, чини се да Звезда игра далеко боље него у неким прошлим шампионатима. Са тиме се слаже и Раичевић:
– Јесте тако. Ове године смо скупили редове, играмо више на срце и младост, а у екипи влада одлична атмосфера. Сви дајемо максимум и то нас води напред. Такође, тренер Стеван Караџић и стручни штаб добро воде екипу.

Претходни текстБобић на Џордан бренд класику
Следећи текстУ сусрет првенству за јуниоре