Косово је Србија

181

Звезда је била, јесте и увек ће бити бастион српства. Симбол највећих могућих славља, али и светионик у најтежим временима. А, време је тешко да теже не може. Нема Србина на кугли земаљској који може да се помири са једностраним проглашењем независности Косова и Метохије. Нема, нити ће бити.

Ту поруку је данас, дан уочи 63. рођендана нашег Спортског друштва, послала и Црвена звезда чија је делегација, на челу са генералним секретаром Друштва Иваном Тодоровим и директором Црвене звезде Маркетинг Зораном Аврамовићем, гостовала у северном делу Косовске Митровице.

Црвено-беле су представљали спортисти из девет клубова наше велике породице – рукометаши које је представљао Ненад Перуничић, одбојкаши (капитен Томислав Докић), кик-бокс (светски и европски шампион Драган Јовановић), мушки и женски Кошаркашки клуб (Бранко Ковачевић, Бранко Цветковић и Ива Роглић), џудо, бокс, фудбал…

Звездаше су на Космету сачекали и легендарни центарфор Душан Савић и Срђан Ђоковић, отац наше тениске звезде Новака Ђоковића, а у име домаћина поздравили су председник Спортског савеза Косова и Метохије Стеван Вуловић, затим Синиша Лазић, Славко Мандић.

После званичног дела у седишту Савеза, срдачних поздравних говора и размене дарова, Звездини спортисти и функционери прошетали су се до моста на Ибру, где су узели учешће на протестном митингу на којем је српски народ још једном јасно и гласно послао поруку да света српска земља заувек остаје у Србији.

„Први пут сам на Косову и Метохији и преплавиле су ме емоције“, рекао нам је наш рукометни ас Ненад Перуничић док је више од хиљаду младих на Тргу клицало црвено-белима и Србији.

Окупљенима се обратио и Душан Савић, преневши нашој српској браћи на Космету поздраве из Фудбалског клуба Црвена звезда и поруку председника Топлице Спасојевића да ће ускоро, са најужим руководством клуба, доћи у Косовску Митровицу.

Претходни текстПоносан сам
Следећи текстОбележен 63. рођендан Црвене звезде