Време расплета

63

На реду је претпоследње, 17. коло АБА лиге. Кошаркашице Црвене звезде вечерас у 20.30 часова „Шумицама“ дочекују Јединство, а с подједнаком пажњом ослушкиваће и вести из бањалучког „Обилићева“ где братски клуб Млади Крајишник дочекује Рагузо. Дубровчанке су сада пете на табели, иза нашег тима, али имају утакмицу мање и било би од непроцењиве важности да изгубе у Републици Српској.

И тада би, додуше, шансе Звездашица да прођу на „фајнал-фор“ биле теоретске, али бар би постојале… Рагузо има још меч са Вовјводином и гостовање у Шибенику (опште је уверење да ће Џоли бити комотан у том сусрету), док Звезду очекује још само гостовање у Госпићу, који ових дана слави два успешно завршена посла: долазак бразилског плејмејкера Пинто (играла у Финиксу и Монпељеу) и добијање организације завршног турнира регионалне лиге, од 20. до 22. марта.

Елем, док наше играчице навијају за Крајишнице, не треба ниједног тренутка да сметну с ума да најпре треба да савладају Јединство. Реч је о ривалкама које су и те како задужиле наш тим у првом делу сезоне. Наиме, у 8. колу АБА лиге Звезда је неочекиано поражена у Бијелом Пољу, и то убедљиво са 79:60. У тој утакмици блистале су Јасмина Биговић (24 поена), Кристина Семереди (18) и Јелена Максимовић (15). Можда баш тај пораз на крају може да буде и кључан ако Звезда не оде на „фајнал-фор“…

Дакле, треба вратити и дуг.

„Морамо да победимо“, преноси свој и став саиграчица наш млади плеј Јована Вукоје. „Тачно је, треба вратити дуг, али и оставити какве-такве шансе за пролаз међу четири најбоље. Штета што се лиги ближи крај, тек сад смо у одличној форми. Ипак, не предајемо се, борићемо се све док постоји нада. Вечерас ћемо бити мотивисане, ангажоване, идемо на победу. Јединство има добар тим, али не дајем им много шанси у овом мечу“.

Тренер Буквић вечерас вероватно неће моћи да рачуна на лакше повређену Иву Роглић, али би с друге стране требало да дебитује Мириам Су, која ће помоћи капитенки Јелени Велиновић под обручима.

Претходни текстСамо победа
Следећи текстУ финалу против црно-белих