Покушаћемо да освојимо цео плен

31

Фудбалер Црвене звезде Ненад Милијаш најављује да неће бити срљања у сутрашњем „вечитом дербију“ јер наша екипа жели да по сваку цену да освоји три бода којом би смањила вођство Партизана на табели Суперлиге.

– Покушаћемо да добијемо ову важну утакмицу, јер нам један бод не значи много. Нећемо срљати, покушаћемо да паметном игром освојимо цео плен. На припремама смо победили неколико јаких екипа и доказали да нисмо слабији него јесенас. Уз појачања која су стигла, најважније је да је костур екипе сачуван – изјавио је Милијаш новинарима на стадиону Звезде.

И поред одсуства гледалаца, убојити везиста сматра да ће највећи проблем за оба тима представљати стање у којем се налази терен Маракане:

– Изгледа лепо када се погледа са трибина, али је доле сасвим другачија прича. Надам се, ипак, да ће дерби обележити ефикасна игра Црвене звезде.

Милијаш је фудбалер познат по снажном шуту, како из слободних удараца, тако и из отворене игре.

– Чујем да се голман Партизана Божовић плаши наших прекида, драго ми је због тога. Видели сте да је капитену Миловановићу кренуло против Напретка, надам се да ћемо и у дербију бити успешни. Божовић је добар голман, био је на висини задатка када смо јесенас одиграли 2:2, било би добро да у суботу бар једном погреши.

Управо је последњи дуел са Партизаном обележио Огњен Короман са два гола:
– Њихових шест бодова предности су додатни мотив за све у екипи. Међутим, и да је ситуација другачија, опет бисмо са истим жаром изашли на терен. Надам се да ће утакмица бити квалитетна и да ћемо донекле поправити слику српског фудбала“.

Короман је истакао да су црно-бели много добили доласком искусних дефанзиваца Милана Вјештице и Ненада Ђорђевића.

– Имају одличног голмана Божовића, који је уз то и добар момак. Шеф стручног штаба указаће нам на њихове недостатке, на нама је да их искористимо. У Партизан је стигао Вјештица, против ког сам играо у Русији. Он је бранио боје Зенита, ја Крила Совјетова. Партизан је његовим, као и доласком Ђорђевића много добио. Ми, наравно, верујемо у себе и своје квалитете и надам се да ћемо из суботњег меча изаћи као победници.

Одуство публике смањи ће тензије, сматра Короман:
– Направљен је преседан и игра се без присуства публике. Биће тужно истрчати на празну Маракану, али фудбал се мора играти, чак и у оваквим околностима. Лагао бих када бих рекао да нас не погађају проблеми који потресају српски фудбал. Морамо наставити да обављамо свој посао упркос свему.

Претходни текстИдемо да победимо
Следећи текстРад нам је подигао форму