Ово јесте подвиг

34

Тренер кошаркаша Црвене звезде Стеван Караџић презадовољан је пласманом у осмину финала УЛЕБ купа. Црвено-бели су у два меча елиминисали Бенетон – (81:71, 83:82)

– Ово по свему јесте подвиг. С обзиром на кадровске проблеме, било је исцрпљујуће. Бенетон сигурно има својих проблема, али има и веома добре појединце. Ми смо искористили њихову неуиграност да са две победе прођемо у даље такмичење – рекао је Караџић.

Права је штета што из Тревиза није било ТВ преноса за Србију, па смо остали ускраћени да на делу видимо један заиста драмтичан меч са срећним крајем по Звезду.  Црвено-бели су водили у првих 20 минута, да би потом били на прагу елиминације јер су губили са 15 разлике, да би на крају славили:
– Одиграли смо јако добро, посебно прво полувреме, у којем смо имали и резултатску предност. Имали смо пех да Ковач одмах добије ударац у руку и онда на њега нисам могао да рачунам. Цветковић има проблем са скочним зглобом, а Бакић и Марковић су отишли на полувреме са по три личне грешке. Повратком Бакића дошли смо до баланса у одбрани. Стив (Марковић) је погодио једну тројку, Тадија је дао неке кошеве и на крају их је Кук дотукао са две тројке. Тренер Бенетона Махмути добио је техничку па искључујућу грешку у финишу, али тада је већ било сигурно да не могу да нас добију са више од десет разлике. Најважније је да смо прошли, а још лепше што смо то урадили са победом.

Противник у осмини финала је Бешикташ који у свом саставу има сјајне појединце, попут Турчина Пекера, Предрага Дробњака, Хрвата Ницевића, Американца Шумперта, Порториканца Далмауа…
– Имали су најбољи скор у групи, 10-0, сада су против Хапоела анулирали 15 разлике из Јерусалима. Поготово су добри на домаћем паркету у Истанбулу. Нама је најважније да у недељу победимо ФМП у НЛБ, а у Европи смо пласманом међу 16 испунили циљ. Идемо даље растерећени, млади играчи добиће још две јаке утакмице, па ако нам се укаже шанса, пробаћемо да направимо сензацију и одемо на Фајнал-ејт у Торино –  закључио је Караџић.

Претходни текстМаксималан опрез
Следећи текстПашански испао