Важан дуел са Бенетоном

32

Кошаркаши Црвене звезде нису се много освртали на пораз у Загребу у 22. колу НЛБ лиге (84:82), јер већ сутра играју много битнији меч – реванш шеснаестине финала УЛЕБ купа са Бенетоном у Тревизу.

Ипак, није пријатно када се изгуби у Хрватској, па још у тесној завршници што и каже тренер Стеван Караџић:
Били смо слаби у одбрани, то нам је дошло главе… Морали смо чвршће да обављамо дефанзивне задатке, нисмо смели да дозволимо да примимо толико поена. Разлога је сигурно много, нисмо били фит пред овај меч, поново смо имали здравствених проблема. Уосталом, знате да је Мирко Ковач играо са заштитном маском која увек прави доста проблема, капитен Тадија Драгићевић је имао температуру. Једино нам остаје да из овог пораза извучемо неке поуке, а он је ионако већ заборављен.

Све мисли су усмерене ка пласману у осмину финала УЛЕБ купа?
– Потпуно смо се окренули Бенетону, сви смо свесни колико је сутрашњи дуел тежак и важан. Не, не размишљамо да чувамо резултат, предност из “Пионира” од 10 поена. То би свакако био погрешан приступ.

Сутра у дворани “Палаверде” Звезда креће од нуле?
– То је и једини прави приступ, од првог до последњег минута максимално паметно, озбиљно и концентрисано. Хоћемо да изненадимо Бенетон, обезбедимо пласман у осмину финала. Уколико поновимо игру из Београда успех је врло могућ – закључио је Караџић.

Стручни штаб и првотимци Црвене звезде пут Италије су кренули јуче после доручка, аутобусом право из Загреба. После пет сати вожње, стигли су у Тревизо. Екипа са Малог Калемегдана синоћ је имала један тренинг, а на паркету “Палавердеа” ће вежбати и данас, како би што спремније дочекали сутрашњи окршај са домаћином.

Претходни текстТроицки игра у Загребу
Следећи текстКапитен за преокрет