Желим на ОИ у Лондону 2012.

71

Љиљана Савановић, матуранткиња Спортске гимназије, бисер је Џудо клуба Црвена звезда и, уопште, српског џудоа. Била је најпре кадетска, потом и јуниорска шампионка Србије, а верује да ће се ловорикама окитити и у сениорској конкуренцији у категорији до 48 килограма. Љиља свакодневно вредно тренира. Пре подне на стицању снаге и кондиције у атлетском тунелу „Маракане“, поподне ради борбе и спрема се за разне турнире, на којима често учествује.

„Недавно сам била на изузетно јаком турниру у Будимпешти. Знала сам да ће бити жестока конкуренција, али заиста нисам очекивала такав крем светског џудоа. Дошле су врхунске такмичарке са свих страна света, тако да нисам могла да остварим неки запаженији резултат“, каже наша џудисткиња.

Ипак, наша Љиља има јасан циљ којем стреми: на овакве турнире, који су често и квалификациони за одлазак на Олимписјке игре, радо иде и редовно ради са много искуснијим и старијим такмичаркама.

„И сад се спремам за један сличан, веома квалитетан турнир у Хамбургу. То је једини начин да видим где сам, како радим у односу на светске џудисткиње и да стекнем драгоцено искуство. За Пекинг сам премлада, али мој циљ је одлазак на Олимпијске игре у Лондону 2012. године. Верујем да ћу оваквим радом и захваљујући Џудо клубу Црвена звезда у којем имам све неопходне услове за даљи напредак, то и остварити“, недвосмислена је Љиљана Савановић, наша садашња и будућа шампионка.

Претходни текстПријатељска против Вардара
Следећи текстСолидна разлика за реванш