Рукометаши у Капа опреми

147

Наши рукометаши су успешно започели пролећну сезону, победом у дербију са Пролетером (34:33) најавили успешан поход на трећу узастопну титулу, а данас је још једном потврђено да Црвена звезда жели организационо да се појача и добро припреми за наредни циклус Лиге шампиона.

У Звездином Прес центру, наиме, наш Рукометни клуб потписао је спонзорски уговор са компанијом „Фитекс“, ексклузивним промотером светског бренда спортске опреме „Капа“ за југоисточну Европу. Перуничић, Максић и остали изабраници тренера Краљевског убудуће ће, тако, на нове победе јуришати у дресовима са добро познатим заштитним знаком „Капа“.

„Желео бих да се овом приликом захвалим и свим нашим досадашњим спонзорима који су и кад је било тешко остајали уз Звезду“, нагласио је потпредседник црвено-белих Љубиша Стојиљковић, који је у име нашег клуба потписао уговор.

Потпис на приступницу спонзорском пулу Црвене звезде ставио је и председник „Фитекса“ Драго Радовић, који је између осталог рекао:

„Фирма „Капа“ је до сада у региону опремала многе националне селекције, кошаркашке и фудбалске клубове, а веома сам радостан што почињемо и сарадњу са рукометашима Црвене звезде. У клубу таквог имена и реномеа видимо правог партнера и надамо се да ћемо и Звезди донети срећу“.

„Срећу нам је „Капа“ већ донела у дербију са Пролетером, који смо савладали уз велике напоре у финишу“, био је расположен потпредседник Стојиљковић, додавши да Црвена звезда може да обећа да ће поред титуле ове сезоне јуришати и на трофеј у Купу Србије.

Конференцији за медије присуствовали су и тренер Ненад Краљевски и капитен Ненад Перуничић. Први је говорио о резултатским амицијама наше екипе, други и о организационим…

„Пред почетак пролећне сезоне неколико пута смо истакли да нам је свака утакмица важна, али распоред лиге је такав да би већ после првих пет-шест кола могло да дође до расплета у трци за титулу. На реду су све сами дербији – наши са најближим пратиоцима или њихови међусобни, тако да ћемо гледати да искористимо сваку прилику да направимо још већу бодовну предност. Први наредни меч идемо на ноге Планинки и надам се да ћемо освојити нове бодове, поготово што читаве ове сезоне на гостовањима имамо подршку великог броја наших навијача“, рекао је Краљевски.

Ненад Перуничић је, пошто се захвалио компанији „Фитекс“ на указаном поверењу, истакао још једну, нову димензију наше екипе.

„Од тренутка кад сам се вратио на „Маракану“ настојим да у наш клуб вратим онај некадашњи спортски дух и спортску културу, да Звезда поред квалитета на терену и по томе буде препознатљива и тако утиче на бољи живот нашег рукомета. Изузетно сам задовољан што не само што смо лидери на табели него смо и шампиони „фер плеја“, што редовно истичу и у рукометној судијској организацији. Желим једну јаку Звезду, једну озбиљну Звезду, најпре у нашим, потом у регионалним, а затим у европским оквирима. Никад до сада током каријере нисам размишљао ни о чему другом осим о тренинзима и утакмицама, али сада дајем читавог себе да РК Црвена звезда у сваком погледу буде понос нашег Спортског друштва и српског спорта. На добром смо путу“, истакао је „Терминатор“, који је подсетио представнике медија да одмах по завршетку ове промоције на „Маракани“ могу да се преселе у хотел „М“ где је заказан жреб за осмину финала рукометног Купа Србије.

А, приликом жребања парова за осмину финала Петрохемија Купа Србије, рукометаши Црвене звезде добили су најтежег могућег противника. Да би прошли у четвртфинале црвено-бели ће 26. марта у „Шумицама“ морати да савладају Колубару из Лазаревца, највећег такмаца и у трци за шампионску титулу.
„Искрено, не радујем се оваквом исходу жреба пошто сам се дуелу са Лазаревчанима надао у полуфиналу или финалу. Колубара је поред нас, без сумње, најквалитетнија екипа у српском рукомету и права је штета што до оваквог дербија долази тако рано“, рекао је потпредседник нашег клуба Љубиша Стојиљковић, који је био представник на жребању.

У осталим утакмицама осмине финала Купа састаће се: Планинка – Младост Раднички (Кг), ТСК Темерин – ОРК Ниш, Југовић – Синтелон, Партизан – Рудар, ПКБ – Жупа, Напредак Смедерево и Војводина Железничар – БАСК.

Овом приликом жребани су и парови осмије финала Купа у женској конкуренцији. Рукометашице Црвене звезде биће домаћини екипи Радничког и играће овај меч 1. или 2. марта. Остали парови: Металац – Врњачка Бања, Наиса – Напредак, „Књаз Милош“ – Динамо Петрохемија, Лепеница – Темерин, Зајечар – Кикинда, Спартак – Чачак и Желеѕничар (Инђија) – Медицинар.

Претходни текстНадамо се победи
Следећи текстПет медаља за црвено-беле