Пет медаља за црвено-беле

53

Протекли викенд био је изузетно успешан за српско мачевање – на јуниорском Балканском шампионату у Зрењанину наша репрезентација освојила је осам медаља, од којих су чак пет обојене црвено-белим бојама.

Кадетска првакиња Србије у флорету Јелена Мијаиловић освојила је две бронзе – најпре у појединачној, а затим у екипној конкуренцији. Првог дана такмичења заблистала је у четвртфиналу савладавши грчку такмичарку са 15:10, да би у полуфиналу поклекла пред Румунком Ифрим – 6:14. Другог дана освојила је још једно треће место, овог пута екипно, а у репрезентацији која је савладала Бугарску и Турску и потом доживела пораз од Румуније истакла се и Љубица Бранковић.

Ипак, права јунакиња шампионата била је наша Александра Јевремовић. У недељу је предводила екипу до бронзаног одличја у мачу, а још се прича како је у суботу стигла до златне медаље. У изузетно драматичном финалу са Румунком Деаку је губила са 0:2, па водила са 6:3, поново губила са 10:11, да би на крају славила значајну победу са 15:14.

„Пресрећна сам. Титули шампионке Балкана у кадетској конкуренцији из Истанбула 2004. сад сам придодала и јуниорску титулу. Надала сам се медаљи, али искрено речено не златној. Ово је велики успех за мене и српско мачевање“, рекла је наша Александра.

Претходни текстРукометаши у Капа опреми
Следећи текстНове тениске листе