Завршене припреме

43

Фудбалери Црвене звезде данас се враћају са припрема на Кипру. Према извештајима који стижи из Аја Напе, црвено-бели су протеклих неколико недеља рада у Италији, Израелу и Кипру жестоко радили и резултат тог залагање видљив је у припремним утакмицама. Поготову је то показао меч против Артмедије (1:0) који је уједно био и генерална проба за наставак превенства, пошто је последњи пријатељски меч са Локомтивом из Софије – отказан.

– Урадили смо све што смо замислили и са те стране морам да будем задовољан. Нисмо имали повреде, ни сукобе, иако су играчи дуго одвојени од кућа. Сви су показали да су професионалци, изузетно одговорни – први је коментар тренера Александра Јанковића.

Словаци су поражени минималним резултатом, али је разлика у квалитету била евидентна:
– Задовољан сам трчањем, свежином и експлозивношћу, која у овој фази рада заузима значајно место. Није у дуелу са Артмедијом било надахнутих потеза и индивидуалних акција, али је било течно и брзо. Важно је да се модел поставља.

Судећи по припремним мечевима, већ сада је извесно да ће Звезда играти са два нападача, међутим тренер Јанковић каже да ће све зависити од развоја ситуције:
– Полусезона је дуга, не може априори да постоји опредељење да се у сваком тренутку игра са два нападача. Важно је да постоји модел који су играчи прихватили и да дођемо до тога да се не осети одсуство једног или двојице играча.

Јанковић је додао и да га много не занимају игре осталих ривала, поготову Партизана:
– Не пратим Партизан. Заокупиран сам нашом екипом, тако да нисам био у ситуацији да размишљам о противнику. Нисам имао времена, ни потребу. Битно ми је само да се Звезда бори за титулу, а ко ће још, стварно није важно. Ко може да издржи, нека изволи.

Први меч у пролећном делу сезоне Звезда игра 23. фебруара на „Маркани“ против Напретка из Крушевца у Купу, док је 1. марта на програму „вечити дерби“ о којем тренер наших фудбалера каже:
– Бићемо сигурно максимално спремни за Партиза  и уверен сам у позитиван резултат.

За крај, мало статистике. Звезда је на десет припремних мечева остварила четири победе, четири ремија и два пораза уз гол разлику солдину 30:14. Најефикаснији фудбалери су у пријатељским утакмицама били Игор Бурзановић и Ернан Баркос са по пет пголова. Погодак мање постигли су Ненад Јестровић и Ненад Милијаш. Огњен Короман је био стрелац у три наврата, два пута се уписао Миланко Рашковић, а по једном Дејан Миловановић, Никола Трајковић, Маурисио Молина, Душан Баста и Сегундо Кастиљо. Остала два поготка су били аутоголови дефанзиваца Банантса Черевка и Дагбашана.
 
СВЕ ПРИПРЕМНЕ УТАКМИЦЕ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ:
ИТАЛИЈА: Црвена звезда – Масезе 8:0 (Баркос 3, Короман 2, Миловановић, Кастиљо, Рашковић)
ИЗРАЕЛ: Црвена звезда – Динамо Кијев 1:1 (Милијаш)
ИЗРАЕЛ: Црвена звезда – Спартак М. 2:5 (Баркос, Молина)
КИПАР: Црвена звезда – Геонгнам 0:0
КИПАР: Црвена звезда – Арђеш 3:3 (Бурзановић 2, Баркос)
КИПАР: Црвена звезда – Оцелул 7:1(Јестровић 3, Милијаш 2, Рашковић, Бурзановић)
КИПАР: Црвена звезда – Вихрен 2:2 (Трајковић, Бурзановић)
КИПАР: Црвена звезда – Банантс 5:0 (Баста, Јестровић, Милијаш, Черевко и Дагбашан аутоголови)
КИПАР: Црвена звезда – Краковија 1:2 (Бурзановић)
КИПАР: Црвена звезда – Артмедија 1:0 (Короман)

Претходни текстРавноправно, али без успеха
Следећи текстЗаборавити пораз