Кикановић „Лавље срце“

66

Елмедин Кикановић, један од најмлађих првотимаца кошаркашког клуба „Црвена звезда“ освајач је трофеја „Лавље срце“ у организацији „Златибо2р воде“ за месец јануар. Он је до титуле стигао на основу статистичког вредновања, а захваљујући великом пожртвовању, борбености и храбрости исказане на утакмицама Црвене звезде у децембру месецу.

Он ће награду коју додељује „Златибо2р вода“ добити пред прву утакмицу шеснаестине финала УЛЕБ купа против Бенетона у хали Пионир 19. фебруара.

Кикановић је на седам дуела играо укупно 88 минута, а за то време је имао 17 скокова, 16 примљених фаулова, и по једну украдену лопту и блокаду. Црвена звезда је у месецу јануару побеђивала Будућност, Фортитудо и Широки, а изгубила је од Цибоне, Динама Москве, Остендеа и Олимпије.
Борба за „Лавље срце“ јануара била је најнеизвеснија до сада, што само потврђује колективну и борбену игру тима Црвене звезде. Иза Кикановића, са минималним промилом разлике нашли су се: Мирослав Раичевић, Борис Бакић, Марко Цветковић, Ненад Мишановић и Тадија Драгићевић.

Претходни текстДан сећања
Следећи текстДан сећања – 2. део