Одбранама до победе

30

У дербију 2. кола Суперлиге Србије ватерполисти Црвене звезде су у Обреновцу победили Студент са 7:4. Јунак победе био је голман црвено-белих Марко Драксимовић са 13 одбрана. Нису најбоље наши ватерполисти почели меч, губили су после прве четвртине 2:1, али су потом стрпљивом игром направили преокрет. Пресудан је био крај треће деонице када је у два напада Звезда стигла до вођства, а потом Друшан Крстић после добре игре у одбрани реализује контранапад за, испоставило се, недостижна два гола предности – 5:3. У последњој четвртини Студент није имао снаге да направи преокрет, па су наши момци забележили и другу победу у наставку првенства.

Иначе, меч је одигран у сенци тешке финансијеске ситуације у нашем клубу, јер су играчи незадовољни неисплаћеним платама чак најавили и штрајк. Надамо се да ће агилна управа клуба успети да санира све проблеме пред наступајући „вечити дерби“ који је на програму у среду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СТУДЕНТ 7:4
(1:2, 2:0, 2:1, 2:1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, Томашевић, Коцић 1, Мићић 1, Вуксановић 2, Д. Крстић 2, Латковић 1, Цветковић, М. Крстић, Цакић, Петровић.

СТУДЕНТ: Маринковић, Л. Шапоњић 1, Д. Марковић 1, Башић, Рацков, Поповић 1, Каминеро 1, С. Марковић, Радовић, Томашевић.

Пливалиште: СКЦ Обреновац. Гледалаца: 100. Судије: Мишковић и Његован (обојица Београд).

Претходни текстИзлет до Јерусалима
Следећи текстУвертира пред Шпанију