На Бенетон у осмини финала

26

Кошаркаши Црвене звезде играће против италијанског Бенетона у осмини финала УЛЕБ купеа. Црвено-бели ће у првом мечу 19. фебруара бити домаћини, док ће се реванш играти 26. фебруара у дворани „Палаверде“ у Тревизу.
 
Италијански гигант под обручима био је вицешампион Европе 1993. и 2003. године, 1995. и 1999. освојио је Куп Рајмунда Сапорте. Исtорију клуба основаног 1954. године обележила су два догађаја – онај из 1982. године, кад је породица Бенетон постала власник и 1992, кад је зелени дрес обукао велики Тони Кукоч. Ипак, легендарни Хрват није успео да се попне на кров Европе са тимом из Тревиза, јер је у финалу Евролиге поражен од Лиможа, који је тада предводио Божидар Маљковић. Још један играч са ових простора обележио је историју Бенетона, а то је Македонац Петар Наумовски. Сјајни плејмејкер успео је да у „Палаверде“ донесе другу по вредности европску титулу. Бенетон је пет пута био шампион Италије, а осам пута је освојио куп, последњи прошле сезоне.

Верни навијачи овог клуба што пре би желели да забораве прошлу сезону, јер екипа први пут после 17 година није ушла у плеј-оф. Разлог за то је чињеница да им је италијанска федерација одузела 15 бодова због малверзација везаних за трансфер Еразема Лорбека. Бенетону ни ове сезоне не иде сјајно у Палаканестру.

Екипа је тек на 15. месту на табели, са девет победа и 12 пораза. Зелени су били први у Групи Х УЛЕБ купа, са седам победа и три пораза. Узданице турског тренера рођеног у Србији, Октаја Махмутија, су Марио Остин, Марко Морденте, Лајонел Чалмерс, Анђело Ђиљи, Матео Сорања и Рис Гејнс.

Претходни текстУвертира пред Шпанију
Следећи текстЏајић промовисан