Јуниорке на трону

84

Јуниорке Црвене звезде су најбоље у Србији, а до трофеја су стигле убедљивим победама. У финалу дводневног Отвореног првенства Србије за играчице рођене 1990. године и млађе у Ади су савладале Халас Јожеф, домаћина, са 22:9 (12:3), а током преподнева Пролетер у полуфиналу са 32:17 (16:7). Зрењанинке су на крају четврте, иза Цепелина из Београда, а испред Металца из Ваљева и ВГСК из Великог Градишта.

Дан раније, у суботу, наше рукометашице су победиле Халас Јожеф са 31:15 (14:7) и ВГСК из Великог Градишта – 33:11 (21:7) и тако заузеле прво место у Б групи.

Најбоља играчица турнира је наш пивотмен Драгана Цвијић, а најбољи стрелац је десно крило Жељка Николић са 38 голова. Поред њих, у најбољој седморци турнира од чланица Црвене звезде су и леви бек Сандра Филиповић и средњи бек Маја Поповић.

– Није било изненађења. Оно што смо очекивали је потврђено на терену и пресрећни смо због тога. У тиму су само две девојке које су излазно годиште – 1990, па ову екипу, у нешто промењеном саставу, очекује још много радости, како у млађим категоријама, тако и, надам се, у сениорским такмичењима – рекао је предводник наше женске рукометне будућности Славенко Жерајић.

Претходни текстЛепе вести из Минхена
Следећи текстПрви пораз у каријери