Искуством до победе

26

Шта то би? Ово питање после убедљивог пораза од Далматинки у дербију 12. кола АБА лиге – 60:88 и данас себи постављају све Звездашице. Исто питање поставља им и тренер Буквић, који је данас одржао састанак са екипом. Одговора једноставно нема. Наше кошаркашице су једноставно – подбациле.

„Заиста не знам шта нам се догодило. Нисмо личиле на екипу из претходних утакмица… То ме и „једе“. Добијемо Госпић, Рагузо, па читаво полувреме са шампионкама регионалне лиге одиграмо готово егал… И онда уследи необјашњив пад“, сабира утиске плеј црвено-белих Јована Вукоје.

Утакмица је прошла у знаку тамнопуте звезде Џоли Шибеника Диксонове, која је убацила 21 поен. Додуше, два мање од Јелавићеве, и два мање од такође сјајне Гуневе, али…

„Та Џесика Диксон је имала невероватно вече. Одакле год да је шутнула – погодила је. У једном тренутку чинило ми се да би лопта прошла кроз обруч и да је ударила ногом… Опет, ми смо криве јер смо је очигледно разиграле, као и све остале играчице Џолија. Не, да ме не схватите погрешно, Шибенчанке су сјајна екипа, имају и три победе у Евролиги, али ми смо много грешиле. Нисмо играле нашу игру, нисмо пружиле ни делић од онога што знамо. Поготово у трећој четвртини, кад по обичају мало паднемо… Џоли је тада додао гас и на искуство стигао до победе“.

Шта да се ради, констатује плејмејкер Црвене звезде. Екипа мора што пре да заборави овај пораз или, боље речено, да из њега извуче поуке. На реду су нова искушења, и у националном и у регионалном такмичењу.

Претходни текстПрви тренинг у Израелу
Следећи текстНапад на девету победу