Звезда у трећем шеширу

28

Кошаркаши Црвене звезде наћи ће се у трећем шеширу жреба за шеснаестину финала УЛЕБ купа. Извлачење парова за другу фазу такмичења заказано је за понедељак, 28. јануар у 13.30 у Барселони.

Потенцијални ривал нашег клуба биће екипе из другог шешира, где се налазе Турк Телеком, Химки, Бенетон, Будућност, Галатасарај, Кијев, Задар и Вентспилс. Међу њима најбољи учинак у такмичењу по групама имао је Турк Телеком – девет победа и један пораз, што је било довољно само за друго место у Групи А, иза Хувентуда. Бенетону је припало прво место у Групи Х, али је завршио у другом шеширу због најслабијег учинка од девет водећих екипа прве фазе. Руски Химки имао је осам победа и две изгубљене утакмице у Групи Д, иза Памесе, а другу позицију у својим групама заузели су и Будућност (7-3), Галатасарај (7-3), Кијев (7-3), Задар (6-4) и Вентспилс (6-4).

Мечеви шеснаестине финала играће се 19. и 26. фебруара, а Звезда ће прву утакмицу играти у „Пиониру“. У евентуалној мајсторици предност домаћег терена ће имати наш ривал.

Ове сезоне, после прве фазе, играју се две елиминационе рунде, а затим следи завршни турнир у Торину, на којем ће учествовати осам најбољих екипа.

Претходни текстЏајић званично именован
Следећи текстПоловина награде за младе