Освојен Медисон

48

Звездашице су протрчале и кроз „Медисон“. Петоласирана екипа лиге заслужује дужно поштовање, али ни у једном тренутку није могла да се супростави ученицама тренера Буквића. Кошаркашице Црвене звезде славиле су са 85:50, практично обезбедивши победу већ у првој четвртини. На полувремену је било већ „плус 29″, па је остатак меча одиграла друга постава и утакмицу рутински привела крају. Наша екипа је сада, после 11. кола националног првенства, трећа на табели са 19 бодова, са бодом заостатка за водећим тандемом који чине Хемофарм и Партизан.


на слици: Велиновић

А, већ у петак увече на реду је ново, далеко веће искушење. У „Шумице“ стиже екипа Џолија из Шибеника.

„Реч је о актуелним шампионкама АБА лиге и једном од пар клубова који у регионалном такмичењу располажу највећим буџетом“, каже наша првотимка Тијана Зупанчић. „У одличној су форми, тренутно лидерке такмичења са скором 10:1. У својим редовима имају две тамнопуте играчице и заиста су јаке на свим позицијама“.

Звезда је јесенас, у првом кругу регионалне лиге, поражена у Шибенику. Да ли може да се реваншира?

„Наравно да може. И ми смо у успону форме, играмо све боље, компактније, а опет у тој целини до изражаја долази и појединачни квалитет. Ето, Биљана Пешовић се истиче као стрелац, Јелена Велиновић и Ива Роглић у рекету, Бранкица Хаџовић врсно води игру. Додуше, њу је протеклих дана мало мучила повреда зглоба, па је прескочила меч у Зрењанину, али ја се надам да ће бити спремна за Џоли. Победа би нам много значила за наставак такмичења, па се припремамо да изненадимо шампионке. Ако смо могле да савладамо Госпић и Рагузо, што не бисмо и њих…“

Наша саговорница је пропустила да каже да је и сама у одличној форми. Иако по природи бек, понекад се нађе и на позицији плеја, а у последње време и…

„Играм све, од бека до „четворке“, па и центра. Помажем свуда где треба, важно је да побеђујемо и да заједно идемо ка зацртаном циљу – плеј-офу и, верујем, „фајнл-фору“, каже Тијана Зупанчић.

Утакмица Црвена звезда – Џоли Шибеник игра се у петак у 20 часова. Наш клуб би у овом дербију требало да буде јачи на трибинама него иначе пошто се поново покреће акција за повратак навијача. А, можда буде још неко пријатно изненађење. Али, о томе више сутра…
 

Пролетер Нафтагас – Црвена звезда (50:85)
(8:23, 10:24, 18:18, 14:20)

Зрењанин, дворана „Медисон“. Гледалаца: 300. Судије: Дробњак и Јанковић (Београд).

ПРОЛЕТЕР НАФТАГАС: Бачулов 13, Вујковић, Т. Малеш, Јовановић 3, Граховац 3, Радишић 13, Кравић 8, Првуловић 2, Максимовић 6, Н. Малеш, Перишић 2, Маринков.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 2, Пешовић 16, Вукоје 5, Зупанчић 10, Богићевић 16, Велиновић 15, Грујић 5, Прћић 3, Мусовић 2, Хаџовић, Роглић 11.

Претходни текстКараси на челу Удружења тренера
Следећи текстКатанец позвао Тричковског