Сутра интервју са Боричићем

38

У последњих петнаестак година мало који спорт као одбојкашки може да се похвали да је нашој земљи подарио толико радости и успеха. При том, ова изузетно динамична игра од првих медаља „плавих“ на великим такмичењима доживљава велики „бум“ – из године у годину све је успешнија, стаменија, организованија.

Један од највећих „криваца“ за не један него два српска спортска бренда – јер поред одбојкаша последњих година одушевљавају нас и одбојкашице, сигурно је и Александар Боричић. Зову га, с разлогом, „оцем српске одбојке“ јер је водио и добио небројене битке за Југославију, Србију и – Црвену звезду.

Где год да крене, којег год посла да се прихвати, овај аутентични Звездаш увек се врати тамо где је све почело – у наш Одбојкашки клуб и у наше Спортско друштво. Негде између Калемегдана и „Маракане“ уградио је више од четири и по деценије тренинга, утакмица, вођења екипе, функционерског рада… увек и све за добробит одбојке и Звезде, којима је посветио живот.

Стога, није ни чудо што за себе каже да је, пре свих функција, успеха и награда, био и остао – радник и ратник Црвене звезде. Толико да и код куће има – истурено одељење црвено-белог Спортског друштва.

О свему томе, пређеном путу и још више жељама, амбицијама, плановима нашег Одбојкашког клуба и, уопште, овог трофејног српског спорта, директор нашег ОК и члан Управног одбора нашег Друштва говорио је у интервјуу за „Звездину ревију“ и наш интернет сајт, који ћете најпре моћи да прочитате већ сутра на адреси www.sd-crvenazvezda.net а потом да видите у ТВ емисији „Звездина ревија“ и у нашем штампаном, месечном издању.

Претходни текстТурнир на Бањици
Следећи текстНајлепши гол у каријери