Више очекивано

48

Фудбалери Црвене звезде још једном су разочарали у европским окршајима ове сезоне. Такмичење у Групи Ф Лиге УЕФА црвено-бели су завршили поразом у Браги – 2:0. Од утакмице која за наше клуб није имала такмичарски значај није се могло више ни очекивати, поготву ако се зна и да је на терену био комбинован сасатв с обзиром на повреде и казне због којих неки стандардни првотимци нису ни допутовали у Португал. Ипак, очeкивали смо више…

– Европа не пропушта никоме да покаже где му је место. После улоге скаута, а сада и шефа струке потпуно ми је јасно ко може, а ко не може да носи дрес Црвене звезде и то ћу без задршке предочити руководству клуба. Надам се да ћемо заједно направити тим за бољу будућност – био је мишљења тренер Звезде Александар Јанковић након пораза на „Мунисипалу“.

Браги је победа била преко потребна како би био у игри за даљи пласман. Ту су и остварили головима Аустријанца Роланда Линца у 11. и Саид Вендер головима у 66. минуту.
Меч је почео споро, са доста грешака оба везна реда. И једна и друга екипа играле су беспотребно са дугачким лоптама. Нажалост, досаду је прекинуо Линц први голом за домаће. Вендер је одлично прошао по левој страни, центрирао на другу стативу, а између Бановића и  Бајалице Аустријанац лако лопту шаље у мрежу за 1:0.

Прва занимљива ситуација код црвено-белих је била принудна измена Басте због повреде у 17. минуту. Лукаш је ушао у игру у својој родној земљи, али то није ништа променило на терену. Само су Короман и Миловановић били нешто запаженији, међутим без крајњег ефекта. Са друге стране, Вендер је стварао велике проблеме нашој одбрани, али у 43. минуту његов излазак пред Бановића завршио се одбраном голмана Звезде.

Битно за ток утакмице су и дешавања са „Алијанс Арене“ у Минхену. Португалцима је била потребна убедљива победа Бајерна против Ариса. На полувремену су Баварци водили са два нула, оба гола постигао је Лука Тони (25. и 38. минут). До краја екипа Ота Рехагела је до врха напунила мрежу састава Душка Бајевића – 6:0. Брага је тако мирно могла да приведе утакмицу крају са Звездом. Иначе, Тони је Солунцима дао укупно четири поготка, пошто је и у 64. и 66 био стрелац. Мрежу Ариса још су тресли и Лел (78.) и Лам (81.).

Што се тиче другог полувремена у Португалу, Вандињо је био централна фигура уводних минута са шансама у 53. и 56. минуту. Наша одбрана је ипак поклекла други пут. У 66. минуту Вендер је крунисао иницијативу Браге, пошто је по левој страни ушао у шеснаестерац, надмудрио Ђорђевића и несметано шутирао поред немоћног Бановића.

Остале акције нећемо ни коментарисати јер сигурно неће бити ни препричаване, ни памћене јер ће навијачи Браге задовољно памтити пролаз у други круг Лиге УЕФА, док са друге стране нашој екипи очигледно треба један добар одмор и потом „ремонт“ за успешнији наставак сезоне.

БРАГА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:0 (1:0)

БРАГА: Паоло Сантос, Жоао Переира, Пауло Жорж, Родригез, Карлос Фернандез, Роберто Брум (од 89. Андрес Мадрид), Фрешо, Вандињо, Жоржињо, Линц, Вендер (од 71. Цезар Пеисото).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бановић, Баста (од 18. Лукаш), В. Ђорђевић, Бајалица, Анђелковић, Кастиљо, Милијаш, Миловановић, Салас (од 60. Молина), Короман, Баркос (од 89. Ф. Ђорђевић).

Стрелци: Линц 11, Вендер 60. за Брагу.
Стадион: „Мунисипал“. Гледалаца: 2.000. Судија: Владимир Хринак (Словачка).
 

ГРУПА Ф
Резултати:
Брага – Црвена звезда 2:0
Бајерн Минхен – Арис 6:0
1. Бајерн    4    2    2    0    12:5    8
2. Брага    4    1    3    0    5:3    6
3. Болтон    4    1    3    0    5:4    6
4. Арис    4    1    2    1    5:8    5
5. Црвена звезда    4    0    0    4    2:9    0

Претходни текстВеслачи прославили Светог Николу
Следећи текстРеална слика