Веслачи прославили Светог Николу

255

Веслачки клуб Црвена звезда-Београд и ове године је прославио своју клупску славу – Светог Николу. У нашим просторијама на Ади Циганлији окупили су се наши веслачи, тренери, челници и сви запослени у клубу, затим бројни пријатељи и спонзори и други гости да, по старој доброј традицији која сеже и више од осам деценија уназад, обележе ово црвено слово у календару.

Присутне госте поздравили су председник клуба Драгољуб Кавран и директор и главни тренер црвено-белих Душан Ковачевић, који су истакли да је прошла такмичарска година за Црвену звезду била више него успешна.

„Довољно је само рећи да је наш репрезентативац Милош Томић освојио сребрну медаљу на Европском шампионату у Познању, што је за наш клуб прво одличје на овом такмичењу још од 1952. године, па да се види како смо квалитетно радили у протеклој сезони. Поред успеха на води, расли смо и још ћемо се развијати и у организационом смислу. Запослили смо три професионална тренера – поред мене то су још Украјинка Викторија Баженова и Рус Сергеј Мадечески, који ће радећи са млађим категоријама гаранција будућих успеха Звезде“, рекао је Душан ковачевић.

А, Црвена звезда-Београд има много чиме да се похвали. У протеклој сезони, наш клуб је дао 14 првака државе, од којих су чак једанаесторица репрезентативци Србије.

У пионирској конкуренцији црвено-бели су били шампиони Србије у дубл скулу (Стефан Трифуновић и Иван Миленковић), а имали су и најбољег у скифу (Дејан Јовичић).

У кадетској конкуренцији Јелена Миладиновић и Катарина Петроски биле су шампионке у дубл скулу и учеснице Балканијаде.

Међу јуниорима Марко Арежина, Филип Ћулибрк, Иван Паликућа и Серћет Дасти су прваци државе у четверцу без кормилара.

Код сениора, поред успеха Милоша Томића на Европском шампионату, освојена је титула у дубл-скулу (Бојан Крџић и Игор Терзић), док је Ненад Беџић поред титула у скифу, скулу и дубл-скулу био и шести на Светском првенству у Пекингу.

„Изузетно сам задовољан учинком у протеклој сезони. Наставићу да радим у истом стилу и круна свега био би резултат којим бих у јуну наредне године обезбедио олимпијску норму за Пекинг“, рекао је наш најбољи веслач Милош Томић.

Овом приликом челни људи Веслачког клуба Црвена звзеда-Београд захвалили су се спонзорима и пријатељима који су помогли да се стигне до великих успеха. Веслачи, пак, обећавају да је то – тек почетак.

Претходни текстНови раскиди уговора
Следећи текстВише очекивано