Дупли одбојкашки програм

44

Све Звезедаше и поклонике одбојке подсећамо да ће се сутра у Спортском центру „Шумице“ одвијати дупли одбојкашки програм, и да ће у главним улогама бити играчи и играчице Црвене звезде.

Најпре, с почетком у 17.30 часова, Докић, Станковић и други наши одбојкаши у реванш мечу 3. кола Челенџ купа дочекују екипу Сорије. Подсећамо, Шпанци су у првом сусрету победили са 3:0 (25:19, 25:20, 25:23).

Одмах потом, с почетком у 20 часова, Ивана Нешовић, Ивана Исаиловић и остале наше одбојкашице траже пролаз у четвртфинале Купа ЦЕВ, и то у реваншу са екипом Осијека. У првом мечу, одиграном у Хрватској, славиле су црвено-беле, и то максималним резултатом – 3:0 (27:25, 25:12, 25:21).

Одбојкаши су, дакле, на великом искушењу, док њихове колегинице рекло би се чека лакши посао. А, шта кажу њихови тренери? Какве су прогнозе одбојкашких учитеља црвено-белих уочи сутрашњих мечева?

„Ми први излазимо на мегдан и у овом часу спремни смо и орни за овај велики изазов“, каже тренер мушке сениорске екипе Жељко Булатовић. „Знамо шта нас чека, пошто је Сорија једна од најбољих шпанских екипа, али знамо и шта нам је чинити. Покушаћемо све да надокнадимо „минус“ из првог меча, победимо и тако стигнемо до „златног сета“. А, онда је све отворено. Шпанце пре свега треба да нападнемо добрим сервисом, пошто ми се чини да им је пријем мање квалитетан од осталих елемената игре. Што се тиче тих осталих сегмената, видели смо у нашем првом дуелу, а и по информацијама са њихове последње првенствене утакмице, да праве веома мало грешака. То је уобичајена одлика искусних екипа и зато сам сигуран да нас чека мукотрпан посао. Али, верујем у играче које водим и надам се, као и увек, победи“.

После Вас на терен излазе и девојке…

„То је величина Звезде. У Европи нема ниједног клуба сем нас који на највећој сцени има и мушку и женску екипу. По томе смо јединствени“, каже Булатовић.

Одбојкаши, дакле, желе „златни сет“, а одбојкашице намеравају да га избегну. О томе прича тренер Ратко Павличевић.

„Систем такмичења, који је такав да је у случају неочекиване победе Хрватица предвиђено доигравање, опомиње нас и тера да се упркос високој победи у првом дуелу ниједног тренутка не опуштамо. Осијек смо добро упознали, неке податке које смо и раније имали о њима допунили на нашем претходном сусрету и, могу Вам рећи, уопште није наивна екипа. Јесмо победили са 3:0, али до те победе нисмо стигли лако. Зато је веома важно да девојке буду веома мотивисане, да играју најбоље што могу, да заврше посао и тако обезбеде играње и у наредној рунди овог такмичења. Сви знамо колико је важно за нашу младу екипу да што дуже остае у Европи и тако стекне неопходно искуство“, прича Павличевић.

У Винер штедиша Суперлиги све, за сада, иде по плану…

„Тако је, али прави мечеви нам тек предстоје“, каже тренер црвено-белиџ дама и, слично његовом колеги Булатовићу, наглашава: „Да се ми прво посветимо сутрашњем мечу, тачније двомечу. Јер, била би велика ствар и за Звезду и за нашу одбојку да прво победе мушкарци, а онда и наше девојке“.

Звездаши, дођите сутра у Шумице. Одбојкашима и одбојкашицама биће потребна Ваша подршка.

Претходни текстОбећано – учињено
Следећи текстНови раскиди уговора