Повратак у дерби

78

Спортски центар „Вождовац“ на Бањици, недеља, 19 часова. Нова страница рукометне историје, нови вечити дерби. Шампионска екипа Црвене звезде, тренутно лидер на табели Суперлиге, иде на ноге Партизану.

Ненад Перуничић, ас који је обележио читаву једну епоху светског рукомета, с посебним емоцијама очекује ову утакмицу.

„Нисам играо у дербију готово 14 година…“, са сетом ће „Терминатор“.

Тачније, од 23. маја 1993. године, од оне сад већ чувене друге утакмице финала плеј-офа, кад су црвено-бели на несхватљив начин изгубили већ добијен меч и – титулу. Једна сјајна генерација, коју су на терену водили управо Перуничић, Бутулија, Шкрбић, Кнежевић, Пуљезевић, Јокић, Благојевић… а са клупе тренер Бранислав Покрајац имала је у рукама „мајсторицу“, вероватно и шампионско славље, а један очајнички шут Неђе Јовановића одвео ју је у седмерце и – пораз.

Овај филм Ненад Перуничић вртео је на хиљаде пута и никад није прежалио.

„Уверен сам да ћу ове сезоне најзад и са Звездом освојити титулу. Имамо млад и полетан, веома талентован тим, добро играмо и желимо да ова серија победа коју смо започели траје што дуже“.

О дербију…

„Дерби је празник рукомета, дерби је светиња. То морају да знају сви, и ми играчи на терену, и навијачи на трибинама, и цела наша јавност. Сви заједно тако ћемо помоћи нашем рукомету. А, што се самог меча тиче, зна се, идемо на победу. Само ме победа занима…“

„Пионир“ из ’93. остаће веча рана, нови вечити дерби прилика је да се ипак мало зацели. А титула ће Перуничићу бити – мелем.

Претходни текстМаксимална концентрација у реваншу
Следећи текстНерешено у Новом Саду