Нерешено у Новом Саду

58

Фудбалери Војводине и Црвене звезде освојили су по бод у последњем колу јесењег дела Меридијан Суперлиге. По изузетно хладном времену и пред малим бројем гледалаца сваком је припало по полувреме. Новосађани су били апсолутно бољи у првом полувремену док је Црвеној звезди припао наставак утакмице.

Већ у првом минуту било је узбуђење када је помоћни арбитар из Чачка Јовановић рекламирао офсајд позицију што је изазвало бурне протесте са клупе Војводине. Одавно Војводина у мечевима са Црвеном звездом овако надахнуто није почела меч. Извео је Брзић најјачи састав, од првог минута у игру је ставио и повређеног Буача. Желео је домаћин све да реши у првих 45 минута па је тако у 11. минуту Качар шутирао, а Бановић је био на месту. Већ у следећем минуту уследили су нови протести од стране домаћина. Качар је са леђа оборен у шеснаестерцу Црвене звезде но судија Нинослав Спасић је показао да се игра настави. Одмах у следећем нападу најбољи стрелац Војводине био је сам испред Бановића додуше искоса али стиче се утисак да је могао боље да реагује.

Боља игра Војводине крунисана је у 13. минуту. Слободан ударац фантастично је извео Александар Поповић. Био је то суви лист а лопта се поред непомичног Бановића одбила у супротни угао – 1:0.

Прву праву прилику у првом полувремену Звезда је претворила у гол. у 36. минуту неодлучна је била одбрана Војводине а Короман је сам на левој страни на око 14-15 метара од гола примио лопту, шутирао а она се такође од стативе одбила у мрежу.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1 (1:1)
Стрелци: Поповић у 13. за Војводину а Короман у 35. за Црвену звезду. Стадион: Карађорђе. Гледалаца:  око 6.000. Судија: Нинослав Спасић (Сурдулица).

ВОЈВОДИНА: Кахриман , Стошић , Пекарић , Ђурић , Кизито , Поповић , Тривуновић , Качар , Буач  (од 77. Тумбасевић), Тадић  (од 46. Стојчев), Деспотовић .

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бановић , Анђелковић , Милијаш , Короман , Туторић , Мистонгард , Бајалица , Рашковић  (од 67. Бурзановић), Баста  (од 67. Трајковић), Миловановић , Кастиљо .

Претходни текстПовратак у дерби
Следећи текстОпомена за други део сезоне